05.10.2022 |
Territoris.cat

GLOBALleida posarà en marxa el primer trimestre del 2016 el Clúster Oli de Catalunya

El consorci fa balanç d'enguany i es marca com a repte millorar la competitivat dels sectors claus per al territori amb un estudi de competitivitat  del d'esports d'aventura 

globalleida interior
Reunió del Comitè Executiu i Consell General del consorci aquest divendres
GLOBALleida posarà en marxa el primer trimestre del 2016 el Clúster Oli de Catalunya

GLOBALleida es marca com a repte per al 2016 treballar per millorar la competitivitat de sectors claus pel territori, amb la creació del Clúster de l’Oli i l’estudi de competitivitat del d’esports d’aventura. 

El consorci, presidit per Antoni Brufau, va celebrar aquest divendres una reunió del seu Comitè Executiu i Consell General, en la qual va aprovar la renovació dels membres que representen les institucions que formen part i el pressupost del 2016.

GLOBALleida, va començar el 2015 amb el compromís d’atreure noves inversions que generessin ocupació. A dos mesos de tancar l’any, el balanç de l’activitat dedicada a la creació i la competitivitat de les empreses es xifra en 683 assessoraments, havent ajudat a la creació de 106 noves empreses al territori que han generat 159 nous llocs de treball.  

En l’àmbit del foment  de l’esperit emprenedor s’ha desenvolupat el programa E2, Escola d’Emprenedors, conjuntament amb la delegació del Departament d’Ensenyament a Lleida, en el que han participat 1.280 alumnes i 14 professors de 21 centres. 

D'altra banda, també s'han posat en marxa programes específics pel suport al desenvolupament empresarial del territori com una nova edició del programa Embarca- Acceleradora Start_Up Catalonia, en el que han participat 15 empreses, que com a resultat, han augmentat els llocs de treball amb 53 persones i han incrementat la facturació en un 170%, passant de 2,6 a 7M€, segons el balanç anual.

T’Acompanyem, per autònoms i micropimes, en el qual estan participant 14 empreses, és altre dels nombrosos programes del consorci.

Brufau ha estat acompanyat pels patrons d’aquesta entitat, Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida; Àngel Ros, alcalde de Lleida; Roberto Fernández, Rector de la UdL; Joan Simó, president de la Cambra de Comerç de Lleida; Delfí Robinat, president de la Cambra de Comerç de Tàrrega, i del seu president executiu, Ramon Roca, i pel conseller delegat, Oriol Oró. També han assistit més de quaranta representants territorials de diferents ajuntaments i Consells Comarcals de Lleida.

GLOBALleida posarà en marxa el primer trimestre del 2016 el Clúster Oli de Catalunya
comentaris