18.08.2022 |
Territoris.cat

Bankia lliura 9 pisos al Govern per destinar-los a lloguer social a la demarcacio de Lleida

Bankia es va comprometre a lliurar al Govern 230 habitatges amb una dotació econòmica de més de 160.000 euros, per ajudar a cobrir el lloguer social de les famílies amb més dificultats econòmiques

La consellera Meritxell Borràs presideix l'acte de lliurament dels pisos de Bankia
La consellera Meritxell Borràs presideix l'acte de lliurament dels pisos de Bankia
Bankia lliura 9 pisos al Govern per destinar-los a lloguer social a la demarcacio de Lleida

La Generalitat ha rebut avui les claus de 63 nous habitatges cedits per l’entitat bancària Bankia per destinar-los a lloguer social. D’aquests,  sis estan ubicats a Mollerussa i tres a Lleida. 

Es tracta de pisos previstos en el marc del conveni signat entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i Bankia. En l’acord, l’entitat bancària es comprometia a lliurar al Govern 230 habitatges amb una dotació econòmica de més de 160.000 euros, per ajudar a cobrir el lloguer social de les famílies amb més dificultats econòmiques. Amb l’entrega d'aquest divendres, ja són 200 els habitatges cedits previstos en el conveni.

 Meritxell Borràs visita un dels pisos cedits per BankiaLa cessió dels habitatges ha tingut lloc a l’Ajuntament de Mollerussa, ja que 6 dels habitatges estan localitzats en aquest municipi, i l’ha presidit la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs. La consellera ha remarcat que amb aquests 63 immobles s'arriba pràcticament a completar l'acord signat i ha avançat que el Govern i l'entitat estan treballant perquè hi pugui haver un nou conveni.

Meritxell Borràs ha recordat que la Generalitat ha signat convenis amb diverses entitats financeres per la cessió de 3.660 pisos, uns acords que evidencien que la funció social de l’habitatge és un valor que avui tothom té molt assumit al país. La consellera ha vaticinat millors resultats de les polítiques d’habitatge si es manté la col·laboració.

la funció social de l’habitatge és un valor que avui tothom té molt assumit al país.

A l'acte hi han assistit, a més, el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré; la cap del Servei Territorial d’Habitatge a Lleida, Cristina Casol, l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona  i la directora del departament de Recuperacions de la direcció Territorial de Bankia de Catalunya, Lídia Balaciart.

Aquest sistema permet augmentar el parc públic disponible de manera més ràpida que mitjançant altres vies, com podria ser la promoció d’habitatges de nova construcció i, per tant, dóna una resposta més efectiva a les situacions d’emergència. Alhora, és econòmicament compatible amb la situació financera de la Generalitat, garanteix la funció social dels habitatges buits o ocupats i permet la coresponsabilitat del sector financer en la lluita contra el riscd’exclusió social.

Bankia lliura 9 pisos al Govern per destinar-los a lloguer social a la demarcacio de Lleida
comentaris