Núria Ruíz s'adjudica el Campionat Barista de Catalunya

La representació de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida Ana Maria Rus
photo_camera La representació de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida Ana Maria Rus

El Campionat Barista de Catalunya, es una mostra de la intencionalitat del Fórum Cultural de Cafè i Batalla Cafès de fomentar la preparació de noves generacions de professionals del sector de l'hoteleria que posin en pràctica la seva creativitat i bon fer amb aquest producte tan relacionat amb la gastronomia.

Un certamen que al marge de la competitivitat, obliga als participants a preparar-se i despertar la seva creativitat, en la preparació de les diferents varietats de cafès

Va ser aquest interès dels joves que es formen en escoles professionals el que va desplegar la convocatòria de la competició Barista. Un producte que segons Javier Batalla, és el darrer sabor que els usuaris s'emporten després d'un bon àpat. Per aquest motiu és important fomentar l'exigència del públic i la qualitat del cafè, com a valor afegit d'un bon servei.

Gal-Àla Pipó Subcampiona Campionat Baristes de CatalunyaLa companyia Batalla cafès, manté una estreta col·laboració amb l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, per tal de facilitar la formació de bons professionals, que dins de la seva especialitat puguin adquirir coneixements i preparació al voltant del sector del cafè, i les seves variants creatives i gastronòmiques.

En la convocatòria territorial de Barista es van inscriure a la demarcació de Lleida vuitanta participants dels quals se'n van seleccionar vuit, per participar en la final catalana. Aquest dijous el Palau de Congressos de La Llotja, de Lleida ha acollit el XII Campionat Barista de Catalunya, en el que ha resultat guanyadora Núria Ruiz, que representarà a Barcelona en la Final Nacional, que se celebrarà en Barcelona el pròxim mes d'abril del 2018.

Els participants en el Campionat Baristes de CatalunyaNuria Ruiz Fanega, ha demostrat durant el seu exercici un impecable domini de la tècnica barista i coneixement del cafè. Per al seu cafè especial, ha utilitzat  infusió de pell de mandarina, flor de saüc i notes de llimona que ha combinat amb cafè espresso, oferint com a resultat una atractiva beguda de sabor y aroma molt agradable, segons paraules dels jutges de la competició.

Des del Fórum Cultural de Cafè i concretament la companyia lleidatana Batalla Cafès, es pretén que el client pugui actuar amb exigència en la qualitat del cafè, de la mateixa forma que ho fa amb altres articles de la carta gastronòmica com poden ser els vins. Seria la manera en què els establiments tindrien en compte la qualitat d'aquest producte.

El sector del cafè es mou en el que anomenen les quatre 'M', mescla, moldre, màquina i mans, els elements que fan possible el resultat qualitatiu de qualsevol varietat de cafè. En aquest entorn els elaboradors insisteixen que respondre a aquests paràmetres aporten un valor afegit als establiments.

Comentaris