30.09.2022 |
Territoris.cat

La biblioteca de l’IEI vol ser un referent de documentació local i en català

L'equipament, en actual remodelació, compta amb un fons de més de 1.300 llibres locals i comarcals i pel que fa a revistes el nombre de títols és de 622

Biblioteca_WEB interior
Imatge de l'interior de la biblioteca
La biblioteca de l’IEI vol ser un referent de documentació local i en català

La biblioteca de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) ultima els treballs de remodelació de les seves instal·lacions amb l’objectiu de convertir-se en un referent de documentació local i en català. Fins ara, la sala principal de la biblioteca acollia el fons documental tant de Catalunya com de la resta de l’estat espanyol i la documentació local s’ubicava a l’hemeroteca.

La reforma que s’estan desenvolupant inclou una reestructuració mitjançant la qual tot el fons local es col·locarà a la sala principal de la biblioteca per guanyar rellevància i visibilitat. Les publicacions periòdiques locals i en català es podran consultar a l’hemeroteca. També es posarà en valor el fons més antic de la biblioteca, així com els primers exemplars que van arribar.

El fons local es col·locarà a la sala principal de la biblioteca per guanyar rellevància i visibilitat

Segons fonts de l'equipament, l’objectiu és crear un fons local permanent consultable per tots els lleidatans i aconseguir l’especialització de la biblioteca en aquesta temàtica. De fet, els visitants poden consultar exemplars tan valuosos com una carta d’indulgències impresa a Lleida l’any 1498 per Enric Botel, que és un dels exemplars més antics que disposa la biblioteca de l’IEI.

La biblioteca compta amb un fons de més de 1.300 llibres locals i comarcals i pel que fa a revistes, el nombre total de títols és de 622 de les quals 390 són de fons general i 242 de Catalunya.

La biblioteca de l’IEI vol ser un referent de documentació local i en català
comentaris