Biblioteques de Lleida i els cellers de Costers del Segre compromesos amb cultura i territori

Biblioteques amb DO Linyola
photo_camera La biblioteca Salvador Espriu de Linyola durant un els actes de la sisena edició del 'Biblioteques amb DO'

Biblioteques amb DO LinyolaEl 2018 té lloc la sisena edició de Biblioteques amb DO, el projecte promogut pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que porta la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya, un tret distintiu i autòcton amb el qual es vol subratllar l’arrelament de cada servei bibliotecari amb l’entorn al qual s’adreça. El projecte es desenvolupa en forma d’itinerari de gener a novembre i cada mes està dedicat a una DO.

Aquest mes de febrer està dedicat a la DO Costers del Segre i l’itinerari passa per les biblioteques de Mollerussa, Linyola i Juneda, on s’acullen exposicions i presentacions de vins i llibres relacionats amb el món del vi durant tot el mes, i des d’on parteixen activitats que tenen lloc també en diferents cellers del territori.

Presentació del llibre Reina de copes al Castell el Remei TextAixí, el programa de Biblioteques amb DO inclou un seguit de recorreguts i degustacions per cellers com el del Castell del Remei, on s’hi va realitzar un tast guiat a càrrec de l'enòleg Tomàs Cusiné els dies 8 i 9 de febrer, junt amb la presència de l’autor Zoltan Nagy (Reinas de Copas, Las Grandes Mujeres del Vino) i la cap de producció Gemma Plaza, o el celler Mas Blanch i Jové, que obrirà les portes de la Vinya dels Artistes als visitants el proper dissabte 24 de febrer al migdia i on també s’exposaran àlbums il·lustrats i llibres d’autor que s’acompanyaran del tast de productes de la terra i poesia vinícola a càrrec de la companyia Cassigalls.

Al llarg de l’edició, es realitzen també tasts de vins i xerrades a les mateixes biblioteques, com el que va tenir lloc el passat divendres dia 9 de febrer a la Biblioteca Joan Duch de Juneda, on els assistents van poder gaudir d’un tast vertical de diferents anyades de vins al celler Mas Blanch i Jové. Durant la degustació, el músic, periodista i escriptor David Puertas va oferir la seva xerrada Gran Reserva d’òpera Vinícola, en què mostrava escenes d’òpera relacionades amb el vi i explicava anècdotes sobre el món de l’òpera als assistents. David Puertas serà també el dijous 22 a la Biblioteca Jaume Vila de Mollerussa, on es podran tastar tres vins de Cérvoles Celler.

En aquesta edició del Biblioteques amb DO s’hi han afegit noms coneguts com el d’Empar Moliner, que realitzarà una xarrada el divendres 23 a la Biblioteca Salvador Espriu de Linyola.

Junt amb aquests actes, el Biblioteques amb DO de febrer es completa amb activitats dirigides als infants, com els tallers creatius de taps de vi dirigits als infants, a càrrec del centre d’expressió artística Solaç, o l’espectacle del mag Ramon Castells Receptes Màgiques.

En el marc d’aquesta edició, també es podrà participar durant tot el mes al concurs de receptes de vi Recepta’m, organitzat per la biblioteca Joan Duch i l’Ajuntament de Juneda. Tots els participants tindran una visita gratuïta al celler Tomàs Cusiné, i l’entrega dels premis es farà el divendres 23 a la mateixa biblioteca de Juneda.

Comentaris