El bisbe de Solsona demana tenir en compte el resultat de l'1-O i que es respecti el "dret legítim" a l'autodeterminació

El bisbe de Solsona, Xavier Novell
photo_camera El bisbe de Solsona, Xavier Novell

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, s'ha adreçat als polítics per demanar una sortida pacífica i justa per a la nació catalana. Per al prelat, prevalen els resultats del referèndum de l'1-O i demana que es respecti el dret legítim d'autodeterminació del poble català. En un comunicat enviat a tots els fidels i ciutadans de la diòcesi de Solsona, .Novell ha assegurat que prega per a la prompta i completa recuperació de tots els ferits, i demana que s'imposi l'esperit de perdó i de persistència en la no-violència.

Novell ha condemnat els actes violents de les forces policials, i ha mostrat la seva admiració per la valentia i la resistència pacífica d'aquells que varen defensar l'exercici legítim del dret a l'autodeterminació

El cap de l'església de Solsona ha volgut expressar la seva opinió després dels fets produïts aquest diumenge a Catalunya, i ha admès haver patit per totes les imatges que es veien a la televisió i a les xarxes socials i, a mesura que avançava la jornada, "pel temor que els escamots policials arribessin a casa nostra. 

Novell demana als polítics que articulin una sortida pacífica i justa per a la nació catalana, i que es respectin els drets legítims de Catalunya, entre els quals sobresurt el dret a l'autodeterminació.

Novell, ha reclamat que es tingui en compte el resultat sorgit de les urnes del referèndum.  El bisbe ha mostrat la seva admiració i valentia pacífica d'aquells que van defensar el dret legítim d'autodeterminació i condemna els actes violents que es van produir, especialment aquells comesos pels servidors públics.

Novell també ha assegurat respectar a totes les persones que, per conviccions personals o perquè estaven en desacord amb les condicions amb les quals es va fer el referèndum, van decidir no votar aquest diumenge. Per la seva part, el bisbe solsoní ja va anunciar divendres passat que aniria a votar l'1 d'octubre. 

comentaris