16.01.2022 |
Territoris.cat

El bisbe de Solsona es disculpa per la seva glossa sobre l’homosexualitat

El bisbe de Solsona Xavier Novell beneeix la rèplica de la Mare de Déu de la Cabeza.
El bisbe de Solsona Xavier Novell en un acte a Vila-sana
El bisbe de Solsona es disculpa per la seva glossa sobre l’homosexualitat

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha demanat disculpes als pares i mares que s'hagin pogut sentir ofesos per la glossa sobre la família del passat 21 de maig, d'on es desprenia una relació entre l'homosexualitat i l'absència de la figura paterna.

En una carta a la qual ha tingut accés Catalunya Ràdio, Novell assegura que no ha parlat fins ara perquè no hi veig res a rectificar ni m'han atemorit les amenaces polítiques. Tanmateix, la disculpa ve motivada per la inquietud de consciència per si algú s'ha ferit o culpabilitzat arran de les seves paraules.

Novell assegura que no ha parlat fins ara perquè no hi veig res a rectificar ni m'han atemorit les amenaces polítiques

El bisbe de Solsona assegura que la seva voluntat no ha estat mai la d'ofendre a ningú i afegeix que, en la seva glossa dominical, no vinculava "ni exclusivament ni directament" l'homosexualitat a l'absència de la figura paterna. Novell es defensa dient que no ha discriminat a ningú ni ha lesionat cap dret personal i assegura que són falses les acusacions d'homofòbia que li han adreçat. Estic absolutament convençut, com diu l'Església, que tota persona és digne de respecte sigui quina sigui la seva raça, nacionalitat, religió i tendència sexual, ha puntualitzat.

La seva voluntat no ha estat mai la d'ofendre a ningú i afegeix que, en la seva glossa dominical, no vinculava ni exclusivament ni directament l'homosexualitat a l'absència de la figura paterna.

Tot i que Novell assegura que no és la seva intenció mantenir un conflicte obert amb els partidaris de la ideologia de gènere, defensa el dret dels pastors de l'Església a ensenyar la doctrina catòlica, emparats en la llibertat d'expressió i la llibertat religiosa. Així doncs, avisa que continuarà presentant sense por la visió cristiana sobre la persona i les conseqüències que se'n deriven.

El bisbe de Solsona es disculpa per la seva glossa sobre l’homosexualitat
comentaris