El bisbe de Solsona vincula l'homosexualitat amb la manca de la figura paterna

Novell es pregunta si "el fenomen creixent de la confusió en l'orientació sexual" seria degut a un pare "absent i esvaït"

El bisbe de Solsona, Xavier Novell
photo_camera El Bisbe de Solsona Xavier Novell

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha vinculat en la seva darrera glossa dominical que l'homosexualitat podria estar vinculada amb l'absència de la figura paterna. En el seu escrit, titulat Amor que esdevé fecund, el bisbe cita un text del papa Francesc sobre la família que diu: hi ha rols i tasques flexibles, que s'adapten a les circumstàncies de cada família, però la presència clara i ben definida de totes dues figures, femenina i masculina, crea l'àmbit més adient per a la maduració de l'infant. Tot seguit, el bisbe es pregunta si "el fenomen creixent de la confusió en l'orientació sexual" de força nois adolescents no serà degut al fet que –i torna a citar el papa- en la cultura occidental, la figura del pare estaria simbòlicament absent, desviada, esvaïda. Fins i tot la virilitat semblaria qüestionada?

hi ha rols i tasques flexibles, que s'adapten a les circumstàncies de cada família, però la presència clara i ben definida de totes dues figures, femenina i masculina, crea l'àmbit més adient per a la maduració de l'infant

En la glossa dominical el bisbe també expressa que en un temps com el nostre, cal desvelar que és molt difícil el creixement serè i equilibrat si manquen uns pares que exerceixen la funció educadora des de la identitat maternal femenina i paternal masculina.

Comentaris