Les Borges suspèn el mercadet d'antiguitats a Masia Salat i hi busca nova ubicació

L'ajuntament de les Borges ha suspès el mercat d'antiguitats i articles de segona mà que es feia cada diumenge al matí al costat de Masia Salat, a instàncies de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Lleida de la Generalitat.

Mercadet d'antiguetats i objectes de 2a mà al costat de Masia Salat a les Borges2
photo_camera Mercadet d'antiguetats i objectes de 2a mà al costat de Masia Salat a les Borges

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha suspès el mercat d'antiguitats i articles de segona mà que es feia cada diumenge al matí al costat de Masia Salat, des del 2010, a instàncies de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Lleida de la Generalitat de Catalunya

Segons l'alcalde, Enric Mir, una resolució de l'estiu de l’organisme va denegar el pla especial per desenvolupar activitats en aquesta zona que no estiguessin relacionades amb la restauració i els serveis. Allí mateix, uns promotors privats ja van construir-hi diverses pistes de pàdel que mai han arribar a posar-se en funcionament, pel que també s’ha hagut de suspendre el mercadet, ja que no estava legalitzat ni disposava de llicència.

Entre altres, la resolució de la Generalitat exigeix que per fer qualsevol tipus d'activitat, cal construir un accés adequat que permeti creuar amb seguretat l’N-240, ja sigui amb un pas elevat o subterrani.

D'altra banda, segons informa Ràdio Les Borges, els tècnics municipals d'Activitats, han elaborat informes que avaluen l'activitat com a desfavorable, pel perill que implica el trànsit de vehicles sense que hi hagi un pas segur, ja que es tracta d'un punt d'elevada sinistralitat i que molts assistents al mercadet aparquen a l'altre costat de l’N-240 i la creuen caminant, amb el risc que això implica.

Reunions per trobar una nova ubicació

L’emissora borgenca també ha informat que tot i no poder concedir la llicència per a l'activitat, l'Ajuntament de les Borges ja s'hauria reunit amb representants dels paradistes per intentar buscar solucions i que el mercat pugui continuar fent-se. Mir ha declarat a Ràdio Les Borges que des de l'Ajuntament no pretenem perjudicar l'activitat, que atreu força gent, però s'ha de fer de manera correcta i segura. En aquest sentit, explica que des del consistori es continuarà aquest diàleg amb els mercaders i s'està treballant per trobar un nou emplaçament a les Borges que compleixi les condicions necessàries perquè s'hi pugui celebrar el mercat d'antiquaris i col·leccionistes.

comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement