El Castell del Remei acollirà aquest cap de setmana una cimera de viquipedistes entorn del vi

El complex obrirà per primer cop una de les estances de l'antic edifici que es troba en fase de restauració, concretament el Saló Victòria, que havia sigut menjador d'hivern del Castell del Remei

Imatge del complex del Celler del Castell del Remei
photo_camera Imatge del complex del Celler del Castell del Remei

Sota el nom de Wiki Loves Wine, el Castell del Remei acollirà aquest dissabte 17 de setembre la primera cimera que se celebra sobre aquesta temàtica i la primera que té com a escenari un celler. Un acte que també servirà com a presentació dels espais restaurats de l'antic edifici del Castell del Remei concretament el saló Victòria que s'havia utilitzat com a menjador d'hivern.

Els participants es reuniran al voltant de la taula de l'esmentada estança per posar en comú, textos i imatges de la biografia facilitada pel celler i les Biblioteques de Balaguer i Mollerussa. Una jornada que coordinarà la mollerussenca, Esther Solé, membre d'Amical Wikimedia, i que s'ha volgut celebrar en l'època de verema per interès dels inscrits en millorar els continguts disponibles a la Viquipèdia relacionats amb el vi en articles de l'enciclopèdia virtual (rutes enoturístiques, denominacions d'origens, verema, conceptes enològics...).

Imatge de les estances de l'edifici del Castell del RemeiEl programa de la jornada inclourà una visita al celler i a la finca per captar imatges i ser carregades a Wikimedia Commons (un repositori de continguts multimèdia amb llicència lliure) i reutilitzar-les per il·lustrar articles de la Viquipèdia, així com un tast de vins per tal de dotar de més informació els redactors.

A més, es planteja treballar la incorporació de definicions i vocabulari del sector al Viccionari (un projecte germà de la Viquipèdia que pren la forma d'un diccionari multilingüe i lliure) i frases fetes a Viquidites (un altre projecte germà consistent en un aplec de citacions, dites populars o refranys amb llicència lliure).

Així mateix, els responsables del celler assessoraran els participants en la definició d'una plantilla estàndard sobre les denominacions d'origen i els seus paràmetres per tal de millorar i optimitzar la informació publicada sobre vinicultura i viticultura en aquesta enciclopèdia de contingut únic.

Si voleu ampliar la informació sobre Wiki Loves Wine en l'enllaç:https://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:Wiki_Loves_Wine

Comentaris