11.08.2022 |
Territoris.cat

El CCN destapa al suposat empresari Argentí entrevistat a l’”ABC”

El CCN destapa al suposat empresari Argentí que en una entrevista a l’”ABC” diu que degut al procés sobiranista portarà la seva empresa fora de Catalunya.

El CCN destapa al suposat empresari Argentí entrevistat a l’”ABC”

El Cercle Català de Negocis desmunta un altre article del diari madrileny on es pretén fer creure als lectors que els empresaris catalans podrien marxar del país.

Barcelona. El Cercle Català de Negocis continua amb la tasca de posar negre sobre blanc manipulacions polítiques, econòmiques i mediàtiques entorn el compromís de l’empresariat català envers el procés polític cap a l’Estat propi. Aquest cop l’associació d’empresaris sobiranistes denúncia la manipulació constant que el rotatiu madrileny ABC fa dels seus lectors. I ho presenta com un exemple del que passa més enllà de Catalunya per oferir una imatge distorsionada del procés que estem vivint a Catalunya.

Aquest dimecres, dia 21, l’ABC va entrevistar un empresari d´origen argentí que fa uns anys va decidir afincar-se a Girona, Don Nicolas Costovici, el qual afirmava que havia decidit no invertir a Catalunya i no obrir-hi una nova planta de la seva empresa, dedicada a la fabricació d’instrumental mèdic, “per la inquietud que genera el clima polític i la possibilitat que l’anomenat procés sobiranista vagi endavant”. L’empresari explicava que exporten pràcticament el 100% de la seva producció des de les plantes que segons diu té al Regne Unit, Taiwan i França (es a dir; ni té cap planta a l'Estat Espanyol, ni genera llocs de treball aquí, fora del seu i un altre). Costovici remarcava a l’entrevista que la seu social de la companyia està a València i que planteja traslladar-hi també el domicili fiscal perquè li fa “por”, deia, “sentir parlar d’una Hisenda pròpia”.

El que el diari no explica és que la firma de Costovici, Vimap Technologies SL, tenia en plantilla contractades només dues persones el 2011 (dues menys que en l’exercici anterior, el de 2010), segons consta en les dades sobre l’empresa, amb una xifra de negoci que superava per poc els 830.000 euros i amb un modest resultat positiu abans d’impostos de 13.880 euros.

Pel Cercle Català de Negocis, l’opinió de Costovici és una més, però més aviat residual e interessada, sobretot si es té en compte que l’empresari és dins l´orbita de Convivència Cívica Catalana, organització ideològicament afí al PP i C´s. També volem recordar, que majoritàriament les petites i mitjanes empreses catalanes són fermes partidàries de la independència de Catalunya i del procés sobiranista que encapçalen la majoria de forces polítiques al Parlament, segons dades de les enquestes de PIMEC, CECOT i fins i tot de la Cambra de Comerç del darrer any.

El CCN considera que “aquest senyor representa la veu d’una minoria que té la fortuna de disposar d’un altaveu mediàtic que està interessat en distorsionar la realitat”. Des del CCN manifesten que “ens hem d’anar acostumant a aquestes coses, sobretot si tenim en compte que la majoria del mitjans estan en mans de l’oligarquia Madrilenya i de personatges com José Manuel Lara, president del Grup Planeta, propietari de La Razón, un altre dels diaris que castiga dia si i dia també l’independentisme català”.

Finalment els empresaris sobiranistes recorden que moltes empreses vindran a instal·lar-se a Catalunya quan aquesta pugui legislar i reduir la pressió fiscal una vegada ja disposem d'una Hisenda Pròpia que ens permetrà disposar del 100% dels nostres impostos, no del 60% que amb prou feines avui en dia retornen a Catalunya.

El CCN destapa al suposat empresari Argentí entrevistat a l’”ABC”
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement