CCOO denuncia que els treballadors de la construcció de Lleida cobren per conveni 500 euros menys al mes que a Barcelona

El sindicat dóna el tret de sortida al procés congressual que culminarà amb la fusió de les actuals Federacions de la Construcció i Serveis Privats

Pla general de l'assemblea de delegats, que dona el tret de sortida al procés congressual que culminarà amb la fusió de les federacions de Serveis Privats i de la Construcció de CCOO de Catalunya
photo_camera Pla general de l'assemblea de delegats / Foto ACN

CCOO defensa l'establiment d'un conveni d'àmbit català per als sectors de la construcció i de la fusta, tenint en compte les diferències salarials existents entre els actuals convenis sectorials de cada demarcació. Segons el sindicat, el conveni de la construcció de Lleida estableix un salari uns 500 euros inferior que el fixat en el conveni de Barcelona, o uns 300 euros per sota del de Tarragona, mentre en el cas de la fusta les diferències encara són majors.

Altrament, CCOO demana el compromís de les institucions lleidatanes per tal que quan treguin concursos públics per adjudicar serveis com ara els de neteja ho facin "com a mínim" seguint la mateixa referència salarial establerta en el conveni del sector perquè "no es poden externalitzar serveis amb pitjors condicions de treball". CCOO ha donat el tret de sortida aquest dilluns a Lleida al procés congressual que culminarà el pròxim 28 de febrer amb la fusió de les Federacions de Serveis Privats i de la Construcció i la Fusta del sindicat a Catalunya, en una de sola que portarà el nom de Federació de Construcció i Serveis.

Un oficial de primera lleidatà percep entorn d'uns 1.300 euros bruts mensuals

La secretària general de Serveis Privats de CCOO de Catalunya, Aurora Huerga, ha defensat aquest dilluns a Lleida la necessitat d'establir convenis d'àmbit català per als sectors de la construcció i de la fusta, de la mateixa manera que ja passa amb el de la neteja. Així, Huerga ha reivindicat que "tots els treballadors de Lleida han de tenir els mateixos drets que a Catalunya". 

Des del sindicat han explicat que un treballador de la construcció a Lleida cobra per conveni cada mes uns 500 euros menys que un de Barcelona, i uns 300 menys que un de Tarragona. En concret, un oficial de primera lleidatà percep entorn d'uns 1.300 euros bruts mensuals. En el cas de la fusta, les diferències encara són majors, segons CCOO. 

En el cas de la construcció, des de CCOO han reivindicat la necessitat que des de les administracions es prioritzi la rehabilitació d'edificis públics com ara escoles o centres sanitaris, en detriment de les "obres faraòniques", per tal d'ajudar a "reactivar" la creació d'ocupació en aquest sector. 

Demanen el compromís de les institucions lleidatanes

CCOO ha donat el tret de sortida a Lleida al procés congressual que culminarà el pròxim 28 de febrer amb la fusió de les actuals Federacions de Serveis Privats i de la Construcció i Fusta a Catalunya, en una única federació, que portarà el nom de Construcció i Serveis. Els diferents àmbits laborals que agruparà la nova Federació de Construcció i Serveis de CCOO de Catalunya (neteja d'edificis i locals, recollida d'escombraries, construcció, fusta, seguretat privada i perruqueries) donen feina a entre 8.000 i 10.000 persones a Lleida. 

Comentaris