Cérvoles Celler commemora dues dècades amb quatre medalles d'or en el Catavinum World 2017

El Celler del grup Tomàs Cusinè ha elaborat el vi Garnatxa 2015, resultat del primer projecte català de viticultura de muntanya

Cérvoles Celler - Vins premiats en el Catavinum World Wine & Spirits 2017
photo_camera Cérvoles Celler - Vins premiats en el Catavinum World Wine & Spirits 2017

El Cérvoles Celler, del grup Tomàs Cusinè, ha rebut una Gran Medalla d'Or i tres Medalles d'Or a la sisena edició del concurs internacional Catavinum World Wine & Spirits Competition 2017 (CWWSC), com a representant de de la DO Costers del Segre,

Els vins Estrats 2008 (Gran Medalla d'Or), Cérvoles 2012, Cérvoles Blanc 2014 i Garnatxa de Cérvoles 2015 (Medalla d'Or) han rebut els reconeixements entre un total de 3.480 vins que es van avaluar al certamen, procedents de més de 20 països, d'entre els que destaquen França, Alemanya, Itàlia, Portugal, Austràlia, Espanya, Xile, Argentina i Canadà.

CWWSC ha premiat també altres set vins del grup Tomàs Cusiné, al qual pertany Cérvoles Celler. Aquests són 1780 2012 i Oda Blanc 2015, de Castell del Remei; i Auzells 2015, Finca Comabarra 2012, Finca La Serra 2015, Finca Racons 2014 i Geol 2013, del celler Tomàs Cusiné.

Emprès per Tomàs Cusiné, Cérvoles Celler és el primer projecte de viticultura de muntanya de Catalunya. Ubicat al terrer de Les Garrigues, localització singular pel contrast entre el clima mediterrani i el continental, aquest 2017 celebra 20 anys d'història elaborant vins de finca d'alta qualitat, clara expressió del territori on es cultiven.

Neix el vi Garnatxa 2015 de Cérvoles Celler, el primer projecte de viticultura de muntanya de Catalunya

Celler Cervoles, Costers del Segre, Vinyes de muntanya, Per altra banda el grup de Tomàs Cusinè ha presentat el resultat del primer projecte català de viticultura de muntanya, que ha donat com a resultat el vi Garnatxa 2015, un homenatge a la varietat autòctona de la DO Costers del Segre, cultivada a més de 700 metres d'altitud.

Garnatxa de Cérvoles 2015 és un vi elaborat 100% amb varietat de raïm garnatxa del terrer Les Garrigues i expressa la singularitat de la viticultura de muntanya del celler, practicada a més de 700 metres d'altitud. El terrer està ubicat en una zona de contrast entre el clima mediterrani i el continental, de baixa pluviometria, amb vents suaus que garanteixen la sanitat vegetal de les vinyes i sòls de bona retenció hídrica amb abundants graves i de textura franco-argilenca idonis per a una viticultura de qualitat. L'altitud de les vinyes i les nits fresques accentuen l'acidesa i frescor del raïm.

Amb un important compromís amb el paisatge, Cérvoles Celler se centra en les varietats autòctones i mediterrànies per revelar el caràcter singular de les seves vinyes, en un terrer tan distintiu com el de La Pobla de Cérvoles. Les parcel·les que conformen la finca, situades entre 700 i 750 m d'altitud, tenen variades vessants i insolacions i disposen d'una mitjana de 450 mm de pluges anuals, quantitat adequada per a la viticultura de qualitat.

Comentaris