Cimera de la Salut Mental a les comarques de l'Urgell i la Segarra

Plenària de la Taula de Salut Mental Urgell i Segarra Interior
photo_camera Plenària de la Taula de Salut Mental Urgell i Segarra

La Taula de Salut Mental de l'Urgell i la Segarra ha reunit aquesta setmana als agents comarcall relacionats amb el sector, una cimera que tenia com a objectiu posar en comú les novetats dels projectes que s’estan impulsant conjuntament i establir col·laboracions i coordinacions. 

La trobada ha comptat amb la presència de Pilar Urdaniz, cap de la unitat de control de gestió de la Regió Sanitària de Lleida de CatSalut que va explicar un gran nombre de millores en salut mental que es començaran a implantar a Lleida. També es va presentar el nou equip del CSMIJ (Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil) de Tàrrega i Cervera que ha incorporat un nou psiquiatre ubicat a Cervera i nous professionals a la seu que hi ha a Tàrrega.

S’han realitzat diferents reunions amb representants dels Ajuntaments de Tàrrega i Cervera i amb els Consells Comarcals de l’Urgell i la Segarra per trobar també recolzament i acompanyament per a tirar endavant el projecte

Com a novetats es va presentar el Projecte Keep Calm adreçat a joves amb trastorn mental de la Segarra i que té com a objectiu oferir-los orientació i acompanyament en temes de lleure inclusiu i fomentar la seva implicació en activitats del territori o en formacions. Aquest projecte es liderarà des de l’Associació Alba i el Centre l’Espígol de Cervera.

La reunió també va servir per a posar en comú les novetats sobre el Pla Local Antiestigma que impulsa la mateixa taula i que de moment encara està en una fase molt inicial.

Finalment també es va compartir el projecte d’una nova Guia en Salut Mental inspirada amb la que es va editar per l’Urgell i la Segarra i que s’està preparant ara pel Pallars Jussà i Alt Pirineu i Aran. 

Comentaris