03.07.2020 |
Territoris.cat

El Col·legi de Periodistes de Lleida s'apropa a tot el territori amb les jornades 'Periodisme i territori'

La Jornada 'Periodisme i Territori a la Val d'Aran' va comptar amb la col·laboració del Conselh Generau d'Aran i l'Ajuntament de Vielha e Mijaran.

El Col·legi de Periodistes de Lleida s'apropa a tot el territori amb les jornades 'Periodisme i territori'

Amb l’objectiu d’apropar el periodisme a tot el territori de la demarcació de Lleida i conèixer realitats informatives que en ocasions no apareixen als mitjans, el Col·legi de Periodistes de Catalunya- Demarcació de Lleida enceta les jornades ‘Periodisme i Territori’, activitat que serà de caràcter anual. 

En aquesta primera edició, la comarca escollida ha estat la Val d'Aran i ha comptat amb la col·laboració del Conselh Generau d’Aran i l’ Ajuntament de Vielha e Mijaran. Una vintena de periodistes van viatjar fins a aquesta comarca en una sortida de 2 dies, diumenge 25 i dilluns 26 de setembre, amb l’objectiu de conèixer de primera mà la realitat econòmica, cultural i social de la Val.

Entre les activitats, va destacar el dinar-tertúlia amb el Síndic de la Val, Carlos Barrera i el sopar-tertúlia amb l’alcalde de Vielha e Mijaran, Juan A. Serrano, que es van celebar diumenge. En ambdues trobades, els periodistes van poder parlar distesament amb les autoritats araneses sobre la realitat de la Val d’Aran. taula-ajuntament-3

La jornada de diumenge va incloure un recorregut per la comarca, amb la visita a Aran Park, el Musèu de la Neu i l’església de Santa Euràlia de Unha.

Dilluns al matí es va dur a terme una visita guiada a l'església de Sant Miqueu i tot seguit, es va fer un recorregut pels carrers de Vielha, per redescobrir la forma de vida dels seus habitants en altres temps, a partir dels vestigis històrics que perduren.

La jornada va cloure a la Sala Era Audiovisuau de Vielha que va acollir dues taules rodones on l’Ajuntament de Vielha e Mijaran i el Conselh Generau d’Aran van exposar els temes més rellevants del territori, alguns d’ells desapercebuts per als mitjans de comunicació. El Col·legi de Periodistes de Catalunya de la Demarcació de Lleida enceta amb aquesta primera edició unes jornades que anualment recorreran alguna comarca lleidatana. 

El Col·legi de Periodistes de Lleida s'apropa a tot el territori amb les jornades 'Periodisme i territori'