Comença el nou curs escolar a la demarcació de Lleida amb 76.696 alumnes

Els amics es retroben en l'escola Pompeu Fabra Mollerussa 1
photo_camera Els amics es retroben en l'escola Pompeu Fabra Mollerussa

El curs escolar 2017-2018 arrenca aquest dimarts a la demarcació de Lleida amb 76.696 alumnes, uns 500 més que el curs passat. Per cicles educatius, on més disminueixen els alumnes és a l'educació infantil, amb una previsió de 364 alumnes menys que l'any passat (-2,95%), i on més augmenten és a l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) amb 726 alumnes més (+4,56%).

Els amics es retroben en l'escola Pompeu Fabra MollerussaDes dels serveis territorials d'Ensenyament a Lleida destaquen que, després d'uns d'anys, en aquest nou curs s'ha aconseguit no superar la ràtio de 25 alumnes per classe a P3 ni dels 22 en centres d'alta complexitat, tal com aconsellen el estàndards de qualitat. D'altra banda, s'augmenta la plantilla a la demarcació amb 350 docents més i s'arriba doncs fins als 5.118. La majoria dels nous mestres (216) es destinen a centres de màxima complexitat.

Després d'uns d'anys, en aquest nou curs s'ha aconseguit no superar la ràtio de 25 alumnes per classe a P3 ni dels 22 en centres d'alta complexitat

Segons Ensenyament, aquest curs perillava la continuïtat de les escoles d'Alàs (Alt Urgell) i Lles de Cerdanya però finalment se n'ha evitat el seu tancament. Per tant, aquest curs 2017-2018 no ha hagut de tancar cap escola a la demarcació de Lleida, després que l'any passat ho fes la del Cogul (Garrigues) i es fusionessin dues a Lleida. 

Primer dia de cole a l'escola Ignasi Peraire de Mollerussa 1D'altra banda, Ensenyament ha dut a terme obres de manteniment i millora. La més important, l'ampliació de l'Escola Mestre Ramon Estadella de Guissona, a la qual s'han destinat 367.200,10 euros. En total, aquest curs escolar s'han fet o estan previstes de fer inversions per un total d'1.869.386 euros. Entre d'altres, es destinaran 200.000 euros a 39 actuacions de substitució del fibrociment, un material perjudicial per la salut. 

Primer dia de cole a l'escola Ignasi Peraire de Mollerussa

Segons Ensenyament, aquest curs perillava la continuïtat de les escoles d'Alàs (Alt Urgell) i Lles de Cerdanya però finalment se n'ha evitat el seu tancament

També està prevista una inversió total de 12,6 milions d'euros en obres, algunes de les quals encara no han començat però que es troben en procés de redacció o licitació, com ara l'ampliació de l'Escola Ramon Faus de Guissona o la previsió de nova construcció de l'Institut Joan Solà de Torrefarrera, l'Escola d'Almenar, i l'escola Pinyana de Lleida. 

comentaris