La Comissió Europea amplia a 20.000 tones les quotes de retirada de fruita d'os

Campamya de collita en una finca de Lleida
photo_camera Campamya de collita en una finca de Lleida

La Comissió Europea ha anunciat l'ampliació en prop de 20.000 tones de les quotes de retirada de fruita d'os. Ho ha fet en resposta a les demandes fetes pel govern espanyol per tal de fer front a la situació de crisis que pateix el sector, que es perllonga des de fa quatre anys pel veto rus i aquesta campanya s'ha manifestat de nou provocant que hi hagi grans quantitats de producte a les càmeres frigorífics i es devaluï el que hi ha d'entrar registrant preus molt per sota de cost. Són en concret 19.550 les tones que se sumen a les quotes existents prèviament i a les quantitats ja retirades aquesta campanya en el marc de les mesures excepcionals.

El Ministeri d'Agricultura ha convocat per dilluns al sector per informar del procediment mentre demà divendres hi haurà novament una gran mobilització del sector a l'A-2 a Soses

foto_3240736La mesura ha estat presentada aquest dijous en una reunió del grup d'experts d'estats membre celebrada a Brussel·les i s'aprovarà formalment els propers dies. La seva aplicació serà, en qualsevol cas, retroactiva des del 3 d'agost, data en què el Ministeri d'Agricultura va fer la petició a la Comissió de l'adopció de mesures. 

El Ministeri d'Agricultura s'ha compromès a traslladar al Ministeri d'Hisenda la demanda de reducció de mòduls aplicables a la declaració de l'IRPF de 2017 per als productors

D'altra banda i amb l'objectiu d'alleugerir la situació financera dels productors de fruites i hortalisses, el Ministeri d'Agricultura s'ha compromès a traslladar al Ministeri d'Hisenda la demanda de reducció de mòduls aplicables a la declaració de l'IRPF de 2017 per als productors, tal com ja es va aprovar per al 2016. 

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement