17.01.2022 |
Territoris.cat

Concentració de suport a la parella de noies que van ser agredides a Arbeca

Lectura del manifest per part de la corporació municipal d'Arbeca
Sara Blanco i Raquel Medina van agrair el suport dels concentrats a Arbeca
Concentració de suport a la parella de noies que van ser agredides a Arbeca

El municipi d'Arbeca va acollir aquest divendres un acte de suport a la parella de noies que van ser agredides el passat cap de setmana desprès de fer-se un petó. En la plaça de l'Ajuntament de la població garrigeunca es van concentrar més d'un centenar de persones , representants del col·lectiu LGTBI, de la corporació municipali veïns de la localitat.

Hi ha suport i persones que t'acompanyaran en uns moments així.

Concentració a la plaça de l'Ajuntament d'ArbecaSara Blanco i Raquel Medina, les dues noies que van patir l'agressió han volgut assistir a la concentració i quan han arribat la gent ha començat a aplaudir de forma unànime. Tot seguit s'han situat al costat dels representats de la corporació municipal, els convocants de la concentració i membres de Colors de Ponent, i visiblement afectades han volgut agrair a tota la gent el suport que els han donat des que van denunciar els fets. 

Sara Blanco ha afegit que li hauria agradat que la protesta no s'hagués convocat per una agressió i espera que aquest acte de força serveixi per donar un toc d'alerta a les persones que agredeixen amb motius de lgtbifòbia. En aquest sentit, Raquel Medina també ha remarcat la necessitat de denunciar les agressions com les que han patit ella i la seva companya i ambdues han coincidit en destacar que no s'ha de tenir por a fer-ho perquè hi ha suport i persones que t'acompanyaran en uns moments així.

Sara Blanco ha afegit que li hauria agradat que la protesta no s'hagués convocat per una agressió

Els Mossos d'Esquadra ja tenen identificats els dos suposats autors materials de l'agressió, un home i una dona d'origen romanès. Sembla ser que va ser precisament la dona qui va iniciar l'atac. La policia però, encara no ha practicat cap detenció a l'espera de poder tancar la investigació que principalment, consisteix en recollir les dades de totes les declaracions que estan fent als testimonis per poder aclarir ben bé el que va passar.

Segons el relat de les agredides, de 24 i 26 anys, tot va passar després de fer-se un petó en una festa a l'aire lliure organitzada per un bar d'Arbeca l'endemà de la revetlla de Sant Joan. Aleshores van començar a sentir les burles i comentaris d'un grup de sis persones però no li van donar més importància perquè no era la primera vegada que els passava. Després d'un segon petó però, i que una d'elles pugés a l'escenari a cantar, van tornar a insultar-les.

Quan una d'elles es va dirigir al grup per preguntar-los què els passava, suposadament, una dona la va agafar pel cap i al mateix temps al de la seva companya i les va fer xocar. Llavors, un dels homes hauria agafat pel coll una de les noies i la va tirar al terra i la va voler ofegar. Familiars de les víctimes van intentar allunyar els agressors, i finalment amb l'ajuda d'altres veïns ho van aconseguir. La propietària del bar va acabar fent fora als agressors i després les noies van anar al CAP per ser ateses per les ferides lleus. 


 

Concentració de suport a la parella de noies que van ser agredides a Arbeca
comentaris