Condemnat a pagar 2.700 euros i a dos anys inhabilitació l'auxiliar de l'Arnau acusat de provocar el coma a un pacient

La fiscalia ha descartat acusar-lo d'un delicte de temptativa d'homicidi, tenint en compte que el pacient no va patir cap seqüela i que les substàncies administrades només són tòxiques en dosis superiors

Imatge general del judici d'aquest dilluns a l'auxiliar de l'Arnau acusat. Imatge del 8 de maig de 2017. (Horitzontal)
photo_camera Imatge general del judici d'aquest dilluns a l'auxiliar de l'Arnau acusat. Imatge del 8 de maig de 2017. (Horitzontal)

El tècnic en cures auxiliars d'infermeria de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida acusat de provocar el coma a un pacient que estava ingressat en un box d'Urgències s'ha assegut aquest dilluns al banc dels acusats al jutjat penal 2 de Lleida. L'home, I. G. E. I., de 35 anys, ha reconegut els fets i ha declarat que volia fer el bé, que no sabia l'abast que podien tenir els fets i ha reconegut que va prendre una decisió equivocada.

Primer pla de l'auxiliar de l'Arnau condemnat, al penal 2 de Lleida. Imatge del 8 de maig de 2017. (Horitzontal)La seva advocada, Lorena Torres, ha explicat que està penedit i que va intentar buscar ajuda quan va veure que el pacient patia però que no hi havia ningú. Les parts han pactat que se'l condemni a pagar una multa de 2.700 euros i a dos anys d'inhabilitació per un delicte de lesions per imprudència greu i un delicte d'intrusisme professional. Els fets van tenir lloc el 3 de gener de 2016, quan, segons la fiscalia, l'auxiliar, que estava destinat a la cinquena planta de medicina interna, va baixar a Urgències a parlar amb uns companys. Un cop allà, abandonant qualsevol prudència professional i amb l'objectiu de relaxar un pacient, de 75 anys, que es queixava en un box, va injectar-li benzodiazepina. L'home va quedar profundament sedat, fins que una doctora va subministrar-li un medicament que va actuar d'antídot.

la seva titulació professional, afegeix, impedeix receptar o subministrar medicaments i per tant, l'acusat desconeixia els efectes perjudicials que la benzodiazepina podia causar al pacient

La fiscalia ha descartat acusar-lo d'un delicte de temptativa d'homicidi, tenint en compte que el pacient no va patir cap seqüela i que les substàncies administrades només són tòxiques en dosis superiors. Segons l'escrit fiscal, no s'ha pogut comprovar on va aconseguir la substància l'acusat. A més, la seva titulació professional, afegeix, impedeix receptar o subministrar medicaments i per tant, l'acusat desconeixia els efectes perjudicials que la benzodiazepina podia causar al pacient. 

L'home, de 75 anys, es trobava en un box per problemes digestius i artritis i després de subministra-li un sedant conegut com benzodiazepina, que afecta el sistema nerviós central, tal com van confirmar les proves que se li van realitzar, va començar a treure espuma per la boca. La ràpida intervenció dels metges va evitar-li la mort i al cap d'uns dies es va recuperar. Després dels fets, l'auxiliar va ser suspès de feina i sou.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement