25.01.2021 |
Territoris.cat

La Volta Solidària de l'Estany destinarà la recaptació al Banc d'Aliments

La programació per als pròxims sis mesos inclou com a novetats, una tirada de bitlles, organitzada per l'Ajuntament de Vila-sana, i un taller de recol·lecta i manipulació de bova.

Àngels Marzo, oferirà un recital de poesia coincidint amb la posta de sol, a l'Estany.
Àngels Marzo, oferirà un recital de poesia coincidint amb la posta de sol, a l'Estany.
La Volta Solidària de l'Estany destinarà la recaptació al Banc d'Aliments

La Cursa Solidària obrirà el programa d'activitats per als pròxims sis mesos, en el Parc Natural de l'Estany d'Ivars i Vila-sana. La competició que se celebrarà el 3 de maig, destinarà la recaptació de les inscripcions al Banc d'Aliments. L'objectiu de la iniciativa es poder adquirir alguns productes necessaris i que no s'han recollit en el Gran Recapte de Primavera.

La programació inclou algunes novetats com la tirada de bitlles que ha impulsat l'Ajuntament de Vila-sana i que se celebrarà el 17 de maig, en el punt d'informació de l'Estany que es troba en el terme d'aquest municipi del Pla d'Urgell. També s'ha programat per primer cop un taller de recol·lecta i manipulació de bova, que es durà a terme els dies 17 i 18 de juliol. El fuster linyolenc Joan Clop ha après a treballar la bova i impartirà aquest taller que enllaça amb la història de l’antic estany i que en mostrarà tot el procés de recol·lecció i manipulació.

Segons a explicat el president del Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana Francesc Fabregat, Cal Sinén pren importància com a punt neuràlgic i acull tallers i mostres que fins ara s’havien de fer en altres espais perquè no disposàvem d’un equipament com aquest.

Cal Sinén, pren importància com a punt neuràlgic i acull tallers i mostres que fins ara s’havien de fer en altres espais perquè no disposàvem d’un equipament com aquest.

La programació continuarà els dies 9 i 10 de maig, coincidint amb el dia mundial de les aus migratòries, l’ornitòleg Sergi Sales impartirà tallers teòric pràctics al mateix estany i a la Serra de Bellmunt. El taller de Reconeixement de plantes i usos tradicionals finalitzarà les activitats del mes de maig, el dia 31.

El 13 de juny és previst fer el taller d’invertebrats, una activitat que ha tingut lloc en altres edicions i que s’amplia per a fer observacions, no només dels invertebrats diürns, sinó també dels nocturns. La poeta Àngels Marzo oferirà un nou recital de poesia coincidint amb la posta de sol en una nova edició dels Versos a l’estany, el dia 20 de juny. El mes de juny clourà amb l’inici de la Setmana Natural per a Joves. Es dirigeix a nens i nenes de 7 a 12 anys. És previst fer-ne tres torns, del 29 de juny al 10 de juliol. La Mostra de cinema a la fresca tancarà el mes de juliol, el dia 24, amb la projecció de curts i documentals sobre el medi ambient i l’estany.

El mes d’agost es repeteix l’activitat nocturna Nit d’Astronomia, que permet aprendre més dels astres i de l’Univers en el marc incomparable de l’estany, una activitat que tindrà lloc el 7 d'agost. Finalment, el 25 de setembre s’ha programat una nova edició de la Nit dels Ratpenats, un taller que permet conèixer i observar de prop aquests petits mamífers.

La Volta Solidària de l'Estany destinarà la recaptació al Banc d'Aliments
comentaris