Les cooperatives reclamen controls per garantir que els restaurants serveixin olis etiquetats

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha reclamat a l’Agència Catalana del Consum que s’estableixin controls per garantir que bars i restaurants compleixen l’obligació de servir l’oli en envasos etiquetats i que no es puguin reomplir.

Reunió FCAC-Agència Catalana Consum
photo_camera Reunió dels responsables de la FCAC amb l'Agència Catalana Consum.

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha reclamat aquest dilluns al director de l’Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, que s’estableixin controls per garantir que bars i restaurants compleixen l’obligació de servir l’oli en envasos etiquetats i que no es puguin reomplir.

El responsable d’oli d’oliva de la FCAC, Antoni Galceran, constata que un any després de l’entrada en vigor, l’aplicació de la normativa és bastant irregular i encara hi ha establiments on es poden trobar setrilleres a les taules o bé que serveixen l’oli embotellat però no disposen d’un sistema de protecció que garanteixi la no reutilització.

Durant l’any 2014, s’han realitzat 170 intervencions a diferents restaurants de Catalunya per no complir amb una normativa que té la finalitat de protegir el consumidor, garantint la transparència i la informació i evitant possibles fraus en la qualitat del producte.

En el marc de la reunió, Antoni Galceran també ha denunciat que, els últims mesos, s’estan donant casos de preus de venda al públic d'oli d'oliva per sota dels preus en origen  i explica que la venda a pèrdues continua sent una pràctica freqüent per part de la gran distribució i la utilització dels olis d'oliva com a reclam banalitza la percepció del consumidor vers aquest producte.

Comentaris