Creu Roja Lleida ha atès 198 sol·licitants d’asil i refugi el 2017

Voluntaris de Creu Roja atenen a infants nouvinguts
photo_camera Voluntaris de Creu Roja atenen a infants nouvinguts

Creu Roja Lleida ha atès durant aquest 2017 un total de 198 persones sol·licitants d’asil que han passat per diferents serveis d’atenció integral. El total de beneficiaris del programa ha estat de 110 persones diferents. Creu Roja atén anualment a unes 100.000 persones immigrants a través de diferents programes, com l'acolliment integral o la lluita contra la Tracta d'Éssers humans. D’entre les persones migrants, un dels grups més vulnerables són aquelles persones que fugen de conflictes armats o de situacions de violència, persones refugiades o sol·licitants d’asil.

Jordi Vidal, cap del Programa Rerfugiats de Creu Roja, indica que “Creu Roja Espanyola és una de les organitzacions que participen en la gestió del programa d'acolliment a persones sol·licitants de protecció internacional a Espanya, finançat pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. La intervenció consta de diverses fases que cobreixen des del primer acolliment fins a la integració i l'autonomia dels participants, amb una durada de 18 a 24 mesos".

Creu Roja dissenya itineraris personalitzats d'inserció sociolaboral que cobreixen totes les necessitats bàsiques dels refugiats i sol·licitants de Protecció Internacional, oferint-los, serveis de suport jurídic, psicològic, traducció i interpretació, aprenentatge de l'idioma, ajudes econòmiques, formació, orientació i intermediació laboral.

L'increment del nombre de sol·licitants d'asil és un dels reptes, però no l'únic. Jordi Vidal recalca que “Una altra de les necessitats que tenim actualment és el de poder disposar de voluntariat capacitat per ensenyar l'idioma a les persones refugiades i, també, poder comptar amb pisos de lloguer per a aquestes persones que fugen de la guerra o de la persecució”.

Creu Roja compta amb 2.279 places d'acolliment en 44 províncies per a aquestes persones sol·licitants d'asil. No obstant això, l'Organització segueix treballant per ampliar la seva xarxa fins a les 2.500 places. Al 2017 es van atendre més de 15.000 persones sol·licitants d'asil i refugi des dels diferents programes d'immigració i asil.

Comentaris