La CUP s'oposa a la portada d'aigua de Rialb i proposa que es millorin els aqüífers

La formació política s'alinea amb la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) i rebutja que la Generalitat justifiqui una "interconnexió de xarxes" des del Segre

El grup de la CUP al Parlament de Catalunya
photo_camera El grup de la CUP al Parlament de Catalunya

La CUP-Crida Constituent s'ha pronunciat aquest dijous sobre el projecte d'arribada d'aigua de Rialb a 31 pobles de les comarques de la Segarra, l'Urgell, l'Anoia i la Conca de Barberà. Els cupaires s'han fet seves les tesis de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) que considera el pacte de Rialb com el primer pas per poder fer un transvasament a Barcelona. La formació política, en un manifest, ha exigit al Govern que treballi per solucionar els problemes puntuals que tenen alguns pobles amb els seus aqüífers, però que, en cap cas, ho justifiqui amb la interconnexió de xarxes des del Segre. En el comunicat, la CUP carrega contra el canal de regadiu Segarra-Garrigues, i denuncia la manca de coherència de CiU i ERC participant en les manifestacions de la PDE d'Amposta i Barcelona i defensant ara el pacte de Rialb.

per acabar portant l'aigua del Segre a les conques internes de Catalunya, per tant, a Barcelona, per la porta del darrere

En un manifest datat d'aquest dijous, la CUP-Crida Constituent mostra el seu suport explícit a la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) i es referma en el compromís de complir amb els principis d ela Nova Cultura de l'Aigua. En aquest sentit, i referent al pacte de Rialb, els cupaires asseguren que no és una qüestió que afecta només a Ponent o les Terres de l'Ebre, sinó que aborda la gestió que es fa de l'aigua i dels recursos naturals.

Els cupaires culpen ara als poders polítics i econòmics que hi ha darrere el canal Segarra-Garrigues de buscar complicitats en els pobles de la Conca de Barberà, l'Anoia, la Segarra i l'Urgell, que pateixen problemes d'abastiment d'aigua de boca

La CUP assegura que el pacte pel canal de regadiu Segarra-Garrigues, qüestionat des dels inicis per la PDE, és l'acord per acabar portant l'aigua del Segre a les conques internes de Catalunya, per tant, a Barcelona, per la porta del darrere. En aquest sentit, avalen les sospites de la Plataforma que alertava que una de les finalitats del canal fos transvasar aigua cap a l'àrea metropolitana, amb un model semblant al minitransvasament de l'Ebre al Camp de Tarragona. 

Els cupaires culpen ara als poders polítics i econòmics que hi ha darrere el canal Segarra-Garrigues de buscar complicitats en els pobles de la Conca de Barberà, l'Anoia, la Segarra i l'Urgell, que pateixen problemes d'abastiment d'aigua de boca. El Govern ha de treballar per solucionar els problemes puntuals que tenen alguns pobles amb els seus aqüífers però, en cap cas, justifiqui la interconnexió de xarxes des del Segre, reblen.

L'acord per l'arribada d'aigua de Rialb a quatre comarques de Catalunya entre el Govern i les comarques afectades es va donar a conèixer el passat 23 de febrer.

Comentaris