14.08.2022 |
Territoris.cat

El pianista i compositor David Pradas presenta ‘Umbilical. Música & Vida’

El pianista i compositor David Pradas presenta ‘Umbilical. Música & Vida’

Umbilical. Música & Vida, és el nou treball del pianista i compositor David Pradas, un disc de dotze temes amb una base de piano i sextet de corda i una coral virtual de cinc veus de dona que s’inspira en el cicle de la vida, des del moment de la concepció fins al naixement. Els dotze temes estan inspirats en aquest procés que s’inicia i reinicia talment les hores d’un rellotge, i en el que la música esdevé un cordó umbilical entre la mare i el fill des de la seva concepció.
 
Per fer-lo més viscut i com ja és habitual en la seva música, Pradas hi ha incorporat sons quotidians extrets de la realitat. Així per exemple, la música incorpora sons reals, entre els quals es pot escoltar des del cor d’un nadó, al seu primer plor en el moment del naixement, passant pel líquid amniòtic, que ajudaran a recrear l’atmosfera que permet a l’oient introduir-se en la vida íntima de la mare i el seu fill.
 
El pianista i compositor David PradasTambé hi trobarem sons del món exterior, que segueix el seu curs mentre la vida de la mare canviarà per sempre. “Volia fer partícip a l’oient d’aquell sentiment íntim de les dones amb qui he parlat per documentar-me per presentar aquest treball, és el moment que totes expliquen com saber que una vida neix però que res és del tot segur, un secret que la mare sovint no gosa compartir i que moltes dones viuen com un sentiment de solitud”. Pradas, que considera que aquest és el seu disc més íntim, admet que per composar-lo ha hagut de posar-se en la pell d’una dona, atès que aquesta és una experiència que mai li pot passar a un home i convida els homes a rebre aquesta música com una invitació a entrar en el món de la maternitat viscut, a través de la seva música, des de la pell d’una dona.
 
“De fet Umbilical és un homenatge a la dona, al sentiment d’amor de la mare, a un procés sovint poc reconegut en tant que invisible” explica Pradas, que afegeix: “El fet de posar música a aquest procés significa reconèixer-lo”

El pianista i compositor David Pradas presenta ‘Umbilical. Música & Vida’
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement