Denuncien dues persones per pescar truites i carpes al Canal d'Urgell

Membres del cos d’Agents Rurals denuncien dos veïns d’Artesa de Segre per pescar a mà i amb salabres durant el buidatge del Canal d’Urgell

Efectius d’ Agents Rurals, dins les seves tasques rutinàries de patrullatge, van  observar diumenge passat, a Artesa de Segre, una furgoneta sospitosa al costat del Canal d’Urgell, en un moment en el qual aquest era pràcticament buit. En la inspecció del vehicle, es van localitzar dos salabres i un total de 33 truites comunes i 15 carpes, totes acabades de pescar, però ja mortes.  Els Agents Rurals van estendre actes per infracció de la Llei de pesca continental contra les dues persones que presumptament les havien pescades, i van comissar els dos salabres i tots els peixos pescats.

Les carpes i truites decomissades pels Agents Rurals 1Alguns d’aquests fets denunciats estan tipificats com a infracció greu a la Llei de pesca continental de Catalunya, i se sancionen amb una multa de 301 a 3.000 € més el valor dels peixos. A més, un dels dos pescadors no disposava de llicència de pesca.

Durant l’hivern, fora de la campanya de reg, es fan buidatges periòdics del canal principal del Canal d’Urgell. Gràcies a la comunicació prèvia del buidatge que la Casa Canal fa al cos d’Agents Rurals, s’intensifiquen les tasques de vigilància per evitar que morin peixos, sigui per manca de cabal o per pescadors que aprofiten la facilitat de pescar-los quan hi ha poca aigua. El passat 27 de setembre, quan es va fer el primer buidatge d’aquesta temporada, es va denunciar un veí d’Agramunt per pescar peixos dins el canal buit amb una xarxa de pesca, i se li van comissar tres truites.

De manera general, la pesca esportiva al Canal d’Urgell és prohibida tot l’any. El fet de pescar-hi quan se’n fa el buidatge és especialment greu perquè els peixos es troben en una situació més vulnerable. La pesca a mà, i l’ús de xarxes o salabres per a la pesca, és prohibit a totes les aigües continentals de Catalunya (rius, embassaments i canals).

comentaris