L'Institut Castell dels Templers de Lleida treurà la seva bèstia Templariola a Obrim la gàbia

dav
photo_camera Aquest dissabte es presentaran les bèsties i coneixerem a la Flander, la Templariola, la Betied i la Portacamins de l’alegria.

L'Institut Castells dels Templers de Lleida és un dels centres educatius que participen en el projecte Treu la teva bèstiaun taller cooperatiu que busca, a través de la construcció d'un ésser llegendari o bèstia, fomentar la cohesió comunitària als barris i promoure l'activació i recuperació de les festes populars.

La feina col·lectiva, ruit de mesos es presenta en societat aquest dissabte 1 de juny a Vilafranca del Penedès en el marc de la trobada Obrim la gàbia, organitzada per l'Agrupació del Bestiari festiu de Catalunya. Serà el moment per presentar les bèsties i ens conviden a conèixer a la Flander, la Templariola, la Betied i la Portacamins de l’alegria. lleida

El projecte, que des del mes de març de 2019 es desenvolupa a quatre instituts catalans- situats a Esplugues de Llobregat, Salou, Lleida i Salt-, ofereix l'oportunitat d’establir complicitats entre els centres i les diverses entitats del seu entorn involucrades en la creació de la bèstia, la seva llegenda, l’himne i les respectives colles de tabals i de ball.

Treu la teva bèstia és un taller cooperatiu que busca, a través de la construcció d'un ésser llegendari o bèstia, fomentar la cohesió comunitària als barris i promoure l'activació i recuperació de les festes populars. 

Els mestres de taller, un per institut, acompanyen a l’alumnat en la construcció de la bèstia oferint dues sessions de treball cada setmana al llarg de quatre mesos. Així mateix, s’imparteixen tallers de construcció d’instruments a partir de materials reciclats i tallers per preparar el ball que acompanyarà la bèstia en les seves sortides. lleida4 (1)

PROGRAMA DE LA JORNADA

1 de juny. Vilafranca del Penedès

D’11 a 13h: Plantada de bestiari a la Plaça del Penedès / Portes obertes de la seu social

A les 12h: Presentació del projecte Treu la teva bèstia i de les noves figures de bestiari de centres educatius:
- Institut Castell dels Templers (Lleida)
- Institut Jaume I (Salou)
- Institut Severo Ochoa (Esplugues de Llobregat)
- Institut Salvador Espriu, Escola el Pla i Escola Silvestre Santaló (Salt)

A les 13h: Lluïment de les figures de bestiari participants i fi de festa

Treu la teva bèstia és una iniciativa de Coopgros que compta amb una subvenció com a Projecte Singular per al foment de l’economia social i el cooperativisme.

salou4

Podreu trobar més informació a:

https://www.treulatevabestia.cat

https://www.instagram.com/treulatevabestia

https://www.facebook.com/TreulatevaBestia

Comentaris