08.12.2022 |
Territoris.cat

Detenen un jove a Penelles acusat de deu delictes a Osca, Lleida i València

Una patrulla dels Mossos d'Esquadra i una de la Policia Local s'ha traslladat fins al lloc dels fets
Vehicle dels Mossos d'equadra
Detenen un jove a Penelles acusat de deu delictes a Osca, Lleida i València

Els Mossos d'Esquadra van detenir a Penelles el passat 8 de setembre per requeriment de la Guàrdia Civil d'Osca un jove de 23 anys que havia comès diversos delictes a la comarca del Cinca Mitjà. La detenció va tenir lloc després de més de sis mesos d'investigació per part de la Guàrdia Civil de Barbastre i Osca en el marc d'una operació que porta per nom 'Columbare'. Inicialment, la Guàrdia Civil va fer una primera detenció del jove al febrer, com a suposat autor de diversos robatoris en zones agrícoles, i va quedar en llibertat després de declarar. Els agents van continuar la investigació després de comprovar tot el material que van trobar a casa del detingut i van poder determinar que hi havia objectes valorats en 10.000 euros que havien estat robats a d'altres municipis com Monzó, Lleida o València, així com també pastilles d'una substància desconeguda. És per això que es va ordenar la recerca i captura fins que va ser detingut a Penelles.

La Guàrdia Civil va trobar a casa del jove nombrosos objectes com maquinària, eines, electrodomèstics, material informàtic, equips de música i telèfons mòbils. Durant més de sis mesos els agents han investigat aquests objectes intervinguts que tindrien un valor de 10.000 euros i han determinat que provenien de robatoris comesos a Monzó, Barbastre, Lleida, o València, després d'aconseguir localitzar els seus legítims propietaris.

En total s'acusa al detingut de quatre delictes de robatori amb força, quatre furts, un delicte d'estafa i un altre contra la salut pública.

Detenen un jove a Penelles acusat de deu delictes a Osca, Lleida i València
comentaris