Els Mossos els inculpen de com a mínim una quinzena de robatoris amb força a l’interior de cases

Al grup se li inculpa d'una quinzena de robatoris en els municipis d’Alpicat, Bell-lloc, Alcoletge, Benavent, Alguaire, Torre-serona, Corbins, Sudanell, Tarrés i Vinaixa.

Material recuperat pel cos dels Mossos d'Esquadra en el domicili dels detinguts
photo_camera Material recuperat pel cos dels Mossos d'Esquadra en el domicili dels detinguts

Agents dels  Mossos d'Esquadra van detenir el dia 25 d'octubre tres homes, un de 25 i dos de 28 anys, de nacionalitat albanesa i residents a Lleida, com a presumptes autors de quinze delictes de robatori amb força a l’interior de domicili.

Des de finals de setembre els mossos havien constatat un increment de robatoris a l’interior de cases, principalment en pobles de les rodalies de Lleida. Aquests assalts es produïen en la franja horària compresa entre les 19 i 23 hores. Els fets també tenien en comú que el dia que es produïa algun robatori d’aquestes característiques n’hi havia d’altres consecutius, en un curt espai de temps.

Material recuperat pel cos dels Mossos d'Esquadra en el domiciliEls lladres, entraven a les cases evitant l'accés principal, saltant les tanques per les zones posteriors o enjardinades i forçant les finestres i balcons per tal d’accedir a l’interior. 

Els Mossos els inculpen de com a mínim una quinzena de robatoris amb força a l’interior de cases d’Alpicat, Bell-lloc, Alcoletge, Benavent, Alguaire, Torre-serona, Corbins, Sudanell, Tarrés i Vinaixa. 

El 26 d’octubre es va realitzar una entrada i perquisició al domicili del carrer Bonaire, que els detinguts utilitzaven com a residència. Durant l’escorcoll es va localitzar prop d'un centenar de joies, una vintena de rellotges de luxe, una quinzena de sabatilles esportives diverses, accessoris de fotografia, la clau del vehicle sostret, dos ordinadors portàtils i eines utilitzades per perpetrar els robatoris: guants, tapaboques, lots, etc.

Donada la gran quantitat d'objectes recuperats, la investigació continua oberta per tal de determinar la seva procedència. No es descarten noves imputacions i detencions. 

Tot apunta que es tractava d’un grup organitzat, que s’havia especialitzat en el robatori en cases. Tenien una gran mobilitat pel territori català i canviaven sovint de residència per dificultar l'acció policial.  

Comentaris