30.11.2021 |
Territoris.cat

Detenen una veïna de Lleida acusada de falsejar documents de compravenda de vehicles

Els Mossos troben nou expedients amb el segell de la Prefectura de Trànsit falsificat

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra
Imatge d'arxiu d'agents dels Mossos d'Esquadra
Detenen una veïna de Lleida acusada de falsejar documents de compravenda de vehicles

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimarts una veïna de Lleida de 45 anys acusada de falsejar documents de compravenda de vehicles. Segons la policia, la dona era l'encarregada de tramitar els papers de les operacions que es feien en un concessionari de la capital del Segrià. Els agents van localitzar nou expedients on s'havia falsificat el segell d'entrada de documents de la Prefectura de la Direcció General de Trànsit (DGT) de Lleida per compulsar les fotocòpies dels documents d'identitat (DNI) que facilitaven els compradors.

La dona era l'encarregada de tramitar els papers de les operacions que es feien en un concessionari de la capital del Segrià, segons la policia

Segons sembla, per evitar que els clients haguessin de fer aquest tràmit, a l'establiment tenien fulls en blanc amb el segell escanejat i, a sobre, hi fotocopiaven els DNI dels compradors. Els expedients eren de dues societats mercantils però totes dus corresponien al mateix concessionari. L'alerta va arribar el 24 de febrer des de la mateixa Prefectura de Trànsit en tenir sospites d'un presumpte frau i el grup de recerca i documentació de l'àrea de Trànsit dels Mossos va comprovar els fets. La dona està acusada d'un delicte de falsificació de document públic i després de declarar davant dels Mossos va quedar en llibertat amb càrrecs.

En els darrers mesos hi ha hagut dues detencions més per fets similars a Agramunt i Guissona

En els darrers mesos hi ha hagut dues detencions més per fets similars. A finals de desembre els Mossos van enxampar un veí d'Agramunt de 25 anys que es dedicava com a particular a arreglar i vendre cotxes i presumptament utilitzava un segell fals de l'Ajuntament per compulsar les fotocòpies dels DNI. El mes passat també es va detenir el responsable d'una empresa de compravenda de vehicles de Guissona per falsificació de document públic. En aquest cas, l'home suposadament simulava la compulsa de documents d'identitat mitjançant el segell d'un ajuntament de la comarca, i a més, signava els documents com a funcionari. 

En tots els casos, tot i no obtenir un benefici directe de la seva actuació, es pot considerar que se'n beneficiaven de forma indirecta per assegurar-se la venda de vehicles, facilitant la tasca al comprador evitant que aquest hagués d'anar a fer el tràmit a un lloc oficial.

Detenen una veïna de Lleida acusada de falsejar documents de compravenda de vehicles
comentaris