La Diputació destina més de 50 milions al món local i entitats sense ànim de lucre

L'ens provincial ha aprovat per unanimitat una declaració institucional perquè els ens locals puguin reinvertir el seu superàvit, sense haver de generar nous ingressos per la mateixa quantia, en qualsevol iniciativa que millori la qualitat de vida dels ciutadans

Imatge del Ple de la Diputació de Lleida
photo_camera Imatge del Ple de la Diputació de Lleida

La Diputació de Lleida destinarà més de 50 milions d'euros del pressupost de 2017 a subvencions adreçades als ajuntaments i a entitats sense ànim de lucre. Així ho preveu el Pla Estratègic de Subvencions que ha estat aprovat aquest dijous al Ple de la corporació lleidatana.

El Pla incrementa en un 26% la dotació respecte el 2016 i aquest increment ha estat possible gràcies a un nou pla extraordinari 2017-2018 que distribuirà una dotació de 20 milions d’euros per al món local.

Aquest pla contempla ajuts a patronats i fundacions per al desenvolupament de les seves activitats, ajuts a projectes d’ONG, a activitats esportives, mediambientals i sociosanitàries, també per la gestió d’aigua, per carreteres o per activitats de caire social, entre d’altres

El Ple també ha aprovat aquest dijous per unanimitat una declaració institucional per què els ens locals puguin reinvertir el seu superàvit, sense haver de generar nous ingressos per la mateixa quantia, en qualsevol iniciativa que millori la qualitat de vida dels ciutadans.

El Ple ha donat llum verda al conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida i els consells comarcals, en matèria de Cooperació i Assistència municipal, corresponent a l’anualitat 2017.

Es destinaran 2.925.550 euros al servei d’assessorament, elaboració d’informes i redacció de documents relatius al funcionament i a l’activitat juridicoadministrativa i economicofinancera, elaboració d’estudis i informes per a la concessió de llicències urbanístiques o mediambientals, entre d’altres

D'altra banda, el Ple, corresponent al mes d'abril, ha donat llum verda a una moció de la CUP reclamant que en la futura Llei electoral de Catalunya els sistemes d'elecció que s'estableixin per tal de distribuir els escons del Parlament mantinguin, com a mínim, el pes del factor territorial respecte al pes del factor demogràfic, que actualment són del 20% i del 80%, respectivament. La moció remarca que la demarcació de Lleida suposa un 37,89% del territori del país, mentre només compta un el 5,76% de la població que viu a Catalunya. 

Per contra, els vots contraris del PDeCAT, ERC i la CUP han impedit que prosperés la moció del PP en defensa de la participació de l'Exèrcit a la Fira Formació i Treball (F&T) de Fira de Lleida, de la qual se'n va celebrar l'11a edició la setmana passada. Les tres formacions s'han mostrat contràries a la presència d'un estand de la institució militar en una fira de formació professional encarada a joves de secundària i de cicles formatius pels valors que transmet l'Exèrcit i entre els quals han citat els de "masclisme, homofòbia o patriarcat". PP, Cs, PSC i UA han donat suport al text, malgrat no ha estat suficient per a la seva aprovació. 

Tampoc s'ha aprovat la moció d'ERC, amb els vots contraris de l'equip de govern del PDeCAT i les abstencions del PSC i UA, per a la creació de borses de treball a la Diputació de Lleida, per tal de garantir que l'accés a l'ocupació públics es faci mitjançant els principis d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat.




 

Comentaris