27.09.2021 |
Territoris.cat

La Diputació iniciarà en un mes la construcció del nou Hospital Veterinari de Torrelameu

La corporació lleidatana finança amb 6,2 milions d’euros la totalitat de la inversió necessària perquè la UdL pugui desenvolupar aquests estudis  

Adjudicat_edifici_unitat_quirurgica_Veterinaria_Torrelameu inteior
L'equipament es construirà en un solar de 2.385 metres quadrats propietat de la Diputació
La Diputació iniciarà en un mes la construcció del nou Hospital Veterinari de Torrelameu

Els equipaments necessaris per al desplegament del doble grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal de la Universitat de Lleida (UdL) segueixen el calendari previst.  
La Diputació de Lleida iniciarà en un termini màxim d’un mes la construcció del nou edifici de la Unitat quirúrgica docent de Serveis Veterinaris de la UdL, situada al municipi de Torrelameu per un pressupost total de 2,4 milions d’euros.  

El nou equipament cobrirà les necessitats formatives de l’estudiantat i serà el nucli de l’hospital veterinari de referència a les comarques lleidatanes i el nucli del Campus Universitari de Torrelameu.

El nou equipament serà el nucli de l’hospital veterinari de referència a les comarques lleidatanes

L’edifici, amb una superfície de 1.687 metres quadrats, es construirà en un solar de 2.385 metres quadrats propietat de la Diputació de Lleida. Disposarà de dues aules amb capacitat per a 60 alumnes cadascuna, una sala de consulta destinada a animals petits i/o domèstics i per animals de producció mitjans i grans, dos quiròfans, l’àrea de diagnòstic equipada per fer TAC, radiografies, ecografies i ressonàncies magnètiques, una zona d’hospitalització per a postoperatori i ingrés i la zona de cafeteria i sales d’instal·lacions.  

En un termini de tres mesos es farà l’adjudicació de l’equipament propi de l’hospital amb un import aproximat d’1,2 M€. 

D’altra banda, la corporació ha finalitzat la construcció de l’edifici situat al campus de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA), que acull l’aulari i l’equipament docent, del doble grau.

Aquest edifici compta amb una superfície de 1.238 metres quadrats distribuïts en tres plantes, que acullen una sala de necròpsies, una cambra de refrigeració, una cambra de congelació, vestidors per al professorat i l’estudiantat, quatre aules docents, un laboratori docent, deu despatxos de professorat, un laboratori de sanitat i una sala de fotografia. La corporació lleidatana ha aportat 2.381.507 euros per a la seva construcció. 

La Diputació iniciarà en un mes la construcció del nou Hospital Veterinari de Torrelameu
comentaris