03.10.2022 |
Territoris.cat

La Diputació de Lleida destina 6 milions d'euros al retorn a les aules

Gràcies a aquests ajuts, 600 famílies lleidatanes han mantingut per tercer curs consecutiu el transport gratuït i només han aportat un màxim de 3,10 euros del preu del menú diari del menjador escolar.

Activitats de l'Escola Municipal de Música de Mollerussa amb els escolars de la comarca.
Activitats de l'Escola Municipal de Música de Mollerussa amb els escolars de la comarca.
La Diputació de Lleida destina 6 milions d'euros al retorn a les aules

L’arribada del mes de setembre significa la recuperació total de l’activitat laboral per als més grans i el retorn a les aules per als més petits. La Diputació de Lleida no és aliena a aquesta situació i col·labora de forma directa amb l’educació i la formació amb una clara vocació de donar suport a la realitat territorial i garantir els mateixos drets i serveis a tots els lleidatans.

Aquesta implicació es materialitza en diferents iniciatives, subvencions i accions que la corporació lleidatana desenvolupa en aquest àmbit i que suposen una inversió de més de 6 milions d’euros. Entre elles s’inclou la línia d’ajuts a menjador i transport escolar no obligatori adreçada als consells comarcals, els convenis amb les universitats lleidatanes o la col·laboració amb projectes de detecció i prevenció de malalties en edat escolar.

Gràcies a aquests ajuts, 600 famílies lleidatanes han mantingut per tercer curs consecutiu el transport gratuït i només han aportat un màxim de 3,10 euros del preu del menú diari del menjador escolar, per segon curs consecutiu.

L'aportació de l'ens provincial permet assumir el cost del transport escolar i un terç del cost del menjador dels nens i nenes que viuen a pobles sense escola i que han de desplaçar-se al col·legi d’una altra població del seu mateix municipi.

La partida també va adreçada a ajudar els ajuntaments de les comarques lleidatanes a assumir els 875 euros per plaça matriculada de les 163 llars d’infants municipals que hi ha als 101 municipis lleidatans dedicant-hi un total de 3,5 milions d’euros.

La Diputació de Lleida, a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), també ha destinat 59.164 euros d’ajuts al manteniment de les escoles de música i conservatoris municipals. L'ens provincial ha atorgat subvencions a 26 centres amb l’objectiu de garantir la qualitat i continuïtat de la formació musical de les comarques lleidatanes.

La Diputació de Lleida destina 6 milions d'euros al retorn a les aules
comentaris