Divisió en el PSC de la Diputació en el suport a la Declaració de sobirania

El grup del PSC a la Diputació ha escenificat la divisió interna, en la votació en suport a la Declaració de sobirania, dos diputats s'han abstingut i els altres cinc no han votat.
Imatge de la votació en el ple del mes de gener de la Diputació.
photo_camera Imatge de la votació en el ple del mes de gener de la Diputació.

El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest dijous una moció, presentada inicialment per CiU, i a la que s'ha afegit CDA i ERC, amb els vots a favor d'aquestes formacions i els vots en contra del PP, en suport a la Declaració de sobirania del dret a decidir del poble de Catalunya, aprovada pel Parlament de Catalunya aquest dimecres.

La moció ha estat aprovada amb els vots a favor de CiU, CDA i ERC. El PP ha votat en contra, mentre que per part del PSC 2 diputats s'han abstingut i els altres 5 no han votat.

El president de la Diputació ha lamentat la manca de valentia en el que considera que és una "clara aposta per la democràcia i el dret d'un poble a escollir el seu futur". No obstant això, també ha afegit que "entén que alguns dels diputats que no han exercit el seu vot tenen clar el sentit democràtic d'aquesta moció, però que per temes partidistes s'han de manifestar d'una altra forma".

Igualment, ha aprovat les bases específiques per a la concessió de subvencions als ajuntaments de la demarcació de Lleida signataris del Pacte d'alcaldes, que es tracta d'una convocatòria de concurrència pública mitjançant la qual la Diputació finançarà fins al 50% el cost dels Plans d'Acció d'Eficiència Sostenible (PAES) que han d'elaborar els municipis dins del marc del Pacte del Alcaldes.

El ple també ha donat llum verda a l'aprovació de la modificació dels estatuts del Consorci de l'Estany d'Ivars-Vila-Sana. Aquesta modificació suposa l'establiment d'una presidència fixa i en la creació d'una presidència executiva.

comentaris