Recorregut per Castellserà, Montgai i Castelló de Farfanya i les seves fires

Fira del Sabó de Motgai
photo_camera La quitxalla fa del sabó motiu d'entreteniment a Motgai

El territori es va obrir aquest cap de setmana per mostrar el seu potencial en els diferents àmbits de l'economia, el turisme i el lleure. Municipis com Castellserà i Castelló de Farfanya, treballen per consolidar els seus projectes firals, Viu l'Hort i la Ruta dels Càtars han sigut les apostes dels dos primers municipis respectivament. Pel que fa a Montgai la Fira del Sabó ja es pot considerar consolidada amb una primera dècada de certamen.

Viu l'Hort la fira Hortícola a Castellserà interiorCastellserà feia l'any passat una primera incursió en el sector de l'horticultura amb el certamen Viu l'Hort amb una clara intenció de fomentar aquesta pràctica tan arrelada al nostre territori. Tallers, xerrades i mostra de productes van ser presents en un cap de setmana que va aplegar una gran quantitat de persones de tot el territori.

La regidora de Castellserà Mercè Perera, va explicar que totes les activitats han comptat amb una gran afluència de públic i els assistents han valorat molt positivament el caràcter tècnic d'algunes jornades. Viu l'Hort, va acollir uns vint-i-cinc expositors i es va completar amb una desena de tallers pràctics, conferències i jornades tècniques.

Perera va avançar que el certamen tindrà continuïtat, repetirem dates i espai, la zona esportiva, i ampliarem a dissabte al matí

Ruta dels Càtars a castelló de FarfanyaPel que fa a Castelló de Farfanya celebra la segona edició de la proposta històrica, turística i popular amb la divulgació de la Ruta dels Càtars. El seu consistori ha dedicat temps i esforç a la recerca d'un argument per recuperar la memòria històrica del municipi i, al mateix temps, incorporar una nova oferta turística al ric patrimoni paisatgístic i arquitectònic.

Una jornada en què Castelló de Farfanya retrocedeix al segle XIV per transformar els carrers i places en escenaris de l'època, amb ambientació, una vintena d'artesans i comerciants, tallers de cuir i pasta de paper, i conferències sobre el món Càtar i el seu darrer prior, Guillem de Bellibarta

Lo Carreró de MontgaiMontgai ja pot considerar consolidada la X Net Fira del Sabó en la desena edició, una convocatòria que reivindica la tasca ancestral de la preparació del sabó i tot el seu entorn, i el combina amb l'artesania i la gastronomia local.

Per commemorar aquesta primera dècada el municipi de la Noguera va obrir al públic Lo Carreró, un espai arquitectònic de caràcter medieval que ha de representar espai artístic i de dinamització social del municipi

Segons l'alcalde, Jaume Gilabert, cal recordar que la Generalitat va declarar Montgai com a nou poble d'ofici singular centrat en el sabó, una qualificació que només té Alins amb el ferro i Verdú amb la ceràmica.

Comentaris