27.05.2020 |

El vídeo de l'Onze de Setembre: "Els homes no poden ser si no són lliures"Disset personalitats creiden a assistir a la marxa de l'11 de Setembre a Barcelona recitant La pell del Brau, de Salvador Espriu, amb l'acompanyament de bastoners i una gralla.
El vídeo de l'Onze de Setembre: "Els homes no poden ser si no són lliures"

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va presentar el passat divendres al Teatre Principal d’Arenys el vídeo realitzat pel Lluís Danés amb la intervenció del mateix director, a més de la presidenta d’Òmnium Cultural Muriel Casals, que apareix a la crida; i l’Ignasi Termes, del secretariat nacional de l’ANC.

A l’anunci hi apareixen els expresidents del Parlament Joan Rigol i Ernest Benach; l’expresident d’ERC Jordi Carbonell; els periodistes Jordi Basté i Rita Marzoa; el cantautor Lluís Llach; la presidenta d’Òmnium Cultural Muriel Casals; els filòsofs Josep Maria Terricabras i Xavier Rubert de Ventós; les actrius Montserrat Carulla, Silvia Bel i Txe Arana; el dramaturg Josep Maria Benet i Jornet; els directors Oriol Broggi i Joel Joan; els músics Gerard Quintana i Joan Reig; el catedràtic Ferran Requejo; i la presidenta de l’ANC Carme Forcadell.

La presidenta d’Òmnium CulturalMuriel Casals va dir que la seva presència a l’acte i el vídeo era per donar el “màxim relleu “ a la manifestació de l’11 de setembre. Casals va afegir que

el catalanisme s’ha dedicat a modernitzar Espanya, però aquesta Espanya no ha volgut ser plural,

“no hi ha espai per la diferència”, ha afegit. I ha conclòs afirmant: “Hem decidit i tenim una proposta: volem ser un nou Estat d’Europa”, al·ludint al lema de la Marxa de la Diada.

El vídeo de l'Onze de Setembre: "Els homes no poden ser si no són lliures"
comentaris