El vídeo de l'Onze de Setembre: "Els homes no poden ser si no són lliures"Disset personalitats creiden a assistir a la marxa de l'11 de Setembre a Barcelona recitant La pell del Brau, de Salvador Espriu, amb l'acompanyament de bastoners i una gralla.

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va presentar el passat divendres al Teatre Principal d’Arenys el vídeo realitzat pel Lluís Danés amb la intervenció del mateix director, a més de la presidenta d’Òmnium Cultural Muriel Casals, que apareix a la crida; i l’Ignasi Termes, del secretariat nacional de l’ANC.

A l’anunci hi apareixen els expresidents del Parlament Joan Rigol i Ernest Benach; l’expresident d’ERC Jordi Carbonell; els periodistes Jordi Basté i Rita Marzoa; el cantautor Lluís Llach; la presidenta d’Òmnium Cultural Muriel Casals; els filòsofs Josep Maria Terricabras i Xavier Rubert de Ventós; les actrius Montserrat Carulla, Silvia Bel i Txe Arana; el dramaturg Josep Maria Benet i Jornet; els directors Oriol Broggi i Joel Joan; els músics Gerard Quintana i Joan Reig; el catedràtic Ferran Requejo; i la presidenta de l’ANC Carme Forcadell.

La presidenta d’Òmnium CulturalMuriel Casals va dir que la seva presència a l’acte i el vídeo era per donar el “màxim relleu “ a la manifestació de l’11 de setembre. Casals va afegir que

el catalanisme s’ha dedicat a modernitzar Espanya, però aquesta Espanya no ha volgut ser plural,

“no hi ha espai per la diferència”, ha afegit. I ha conclòs afirmant: “Hem decidit i tenim una proposta: volem ser un nou Estat d’Europa”, al·ludint al lema de la Marxa de la Diada.

Comentaris