07.10.2022 |
Territoris.cat

En els darrers mesos s'ha incrementat la presència de pescadors furtius, que circulen per l'espai protegit i avoquen brossa

Els pescadors d'Ivars organitzaran jornades de pesca controlada, prèvia autorització del consorci de l'Estany amb la voluntat de fomentar la pràctica d'aquest esport, i incrementar les activitats de l'associació. 

Activitats de pesca a l'Estany d'Ivars i Vala-sana
Activitats de pesca a l'Estany d'Ivars i Vala-sana
En els darrers mesos s'ha incrementat la presència de pescadors furtius, que circulen per l'espai protegit i avoquen brossa

El passat dilluns el Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, va convocar una reunió, en la que hi van participar els Agents Rurals i l'Associació de Pescadors d'Ivars d'Urgell, amb l'objectiu de tractar l'increment de pescadors furtius en l'espai natural. Una problemàtica, que no tan sols genera l'inconvenient per la pesca furtiva, sinó que també ha provocat l'increment de les deixalleries, i la circulació de vehicles per zones protegides.

El passat dilluns el Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, va convocar una reunió, en la que hi van participar els Agents Rurals i l'Associació de Pescadors d'Ivars d'Urgell, amb l'objectiu de tractar l'increment de pescadors furtius en l'espai natural. Una problemàtica, que no tan sols genera l'inconvenient per la pesca furtiva, sinó que també ha provocat l'increment de les deixalleries, i la circulació de vehicles per zones protegides.En el decurs de la reunió es va decidir intensificar la vigilància en el Parc Natural, amb l'objectiu de dissuadir als pescadors furtius, i així evitar més perjudicis en un entorn amb un alt valor natural i paisatgístic, per la comarca del Pla d'Urgell. Fins ara en el perímetre de la llacuna s'havien habilitat tres zones per la pesca controlada, i s'han reduït a dues, també com a mesura per evitar la pesca no autoritzada.Segons el director tècnic del consorci Toni Costa, l'ens gestor no volia arribar a restringir totalment la pesca, donat que, amb la proliferació de carpes que ha patit la llacuna, és una manera de reduir la població, encara que no la definitiva. Cal recordar que la normativa que regula la pesca en l'Estany, obliga als pescadors retirar les carpes capturades.L'Associació de pescadors d'Ivars d'Urgell, van proposar d'organitzar jornades de pesca controlada, prèvia autorització del Consorci de l'Estany, amb l'objectiu de fomentar la pràctica d'aquest esport i incrementar les activitats que organitza l'entitat en el seu programa anual.Per la seva banda el president del Consorci i del Consell Comarcal Josep Maria Huguet, va manifestar que amb totes aquestes mesures es pretén compaginar els usos de l'Estany, i no haver d'arribar a l'extrem de restringir la pesca, en un espai que ha de compaginar el lleure per a tothom.En el decurs de la reunió es va decidir intensificar la vigilància en el Parc Natural, amb l'objectiu de dissuadir als pescadors furtius, i així evitar més perjudicis en un entorn amb un alt valor natural i paisatgístic, per la comarca del Pla d'Urgell. Fins ara en el perímetre de la llacuna s'havien habilitat tres zones per la pesca controlada, i s'han reduït a dues, també com a mesura per evitar la pesca no autoritzada.

Segons el director tècnic del consorci Toni Costa, l'ens gestor no volia arribar a restringir totalment la pesca, donat que, amb la proliferació de carpes que ha patit la llacuna, és una manera de reduir la població, encara que no la definitiva. Cal recordar que la normativa que regula la pesca en l'Estany, obliga als pescadors retirar les carpes capturades.

L'Associació de pescadors d'Ivars d'Urgell, van proposar d'organitzar jornades de pesca controlada, prèvia autorització del Consorci de l'Estany, amb l'objectiu de fomentar la pràctica d'aquest esport i incrementar les activitats que organitza l'entitat en el seu programa anual.

Per la seva banda el president del Consorci i del Consell Comarcal Josep Maria Huguet, va manifestar que amb totes aquestes mesures es pretén compaginar els usos de l'Estany, i no haver d'arribar a l'extrem de restringir la pesca, en un espai que ha de compaginar el lleure per a tothom.

En els darrers mesos s'ha incrementat la presència de pescadors furtius, que circulen per l'espai protegit i avoquen brossa
comentaris