Els allotjaments rurals catalans superen la mitjana espanyola en nombre de turistes internacionals

Els clients nacionals acostumen a practicar aquest tipus de turisme entre un i tres cops a l'any, prefereixen els caps de setmana i fan la seva reserva amb més d'un mes d'antelació a través de portals especialitzats

Jornada_turisme_rural_003_VR interiro
photo_camera La Diputació de Lleida va acollir dimarts una jornada sobre turisme rural

Els viatgers que escullen Catalunya per realitzar una escapada rural provenen principalment de la mateixa autonomia. Tot i així, s’observa que als allotjaments rurals catalans hi arriba un major nombre de turistes internacionals en comparació amb la mitjana espanyola (11,6% davant del 6,8%). Aquestes dades es van fer públiques dimarts passat en el marc d'una jornada sobre turisme rural que va tenir lloc a la Diputació de Lleida i que va estar organitzada conjuntament pel portal Escapadarural.com, el Patronat de Turisme de la corporació lleidatana i la Federació de Cases Rurals a Lleida.Jornada_turisme_rural_001_VR texte

L'estudi detalla també que el 87,4% dels clients nacionals acostumen a practicar aquest tipus de turisme entre un i tres cops l’any i el 85,6% d’ells prefereixen els caps de setmana per fer-ho, així com que el 42,2% dels turistes realitzen les reserves amb més d’un mes d’antelació i un 65,9% afirma que realitza la seva recerca d’allotjament a través de portals especialitzats.

La mitjana d'edat del viatger és de 42 anys i el 42,5% viatja en família

Pel que fa a l'edat del viatger, la mitjana és de 42 anys i el 45,5% viatja en família, mentre que pel que fa a la despesa per persona i dia, la majoria dels clients del turisme rural català assignen una mitjana d’entre 20 i 29 euros diaris a l’allotjament. El 28,8% dels enquestats que fan turisme rural a Catalunya incrementen el seu pressupost en àpats fins als 30-39 euros, la qual cosa suposa dos punts percentuals més que a la resta de l’estat espanyol.

Respecte del perfil del propietari rural català, ell 36,5% dels empresaris catalans no compatibilitza la seva dedicació a l’allotjament amb una altra activitat laboral, això suposa que els propietaris catalans superen en 5 punts la dedicació exclusiva al seu negoci de turisme rural respecte de la mitjana espanyola.

L'estacionalitat i l'excés d'oferta, principals preocupacions dels propietaris rurals catalans

D'altra banda, el 14,1% dels propietaris d’establiments de turisme rural, fins i tot, han augmentat preus el darrer any, superant en 4 punts la mitjana nacional. 

L'estacionalitat (57,4%), l’excés d’oferta (52,5%), la manca de promoció per atraure clients estrangers (49,7%) i la il·legalitat (49,5%), són les principals preocupacions dels propietaris, mentre que el 77,1% d'ells afirmen que realitzen un exhaustiu control de les valoracions que els clients fan dels seus allotjaments.

Josep Maria Roca, de Casa Roca de Sant Martí de Barcedana, al Pallars Jussà, s'emporta l'Espiga d'Or d'enguany

La jornada va finalitzar amb l’entrega de l’Espiga d’Or que cada any atorga la Federació de Cases Rurals a Lleida en reconeixement a una trajectòria professional destacada entre els empresaris del turisme rural. Núria Ferrando, presidenta d’aquesta Federació, ha fet l’entrega del guardó a Josep Maria Roca, de Casa Roca de Sant Martí de Barcedana (Pallars Jussà).

comentaris