25.09.2022 |
Territoris.cat

Els catalans suspenem en el consum de fruites, verdures i hortalisses

Aquesta setmana s’ha presentat a Barcelona l’estudi de Lidl ‘5 al dia’ que mesura el consum de fruites, verdures i hortalisses al país

mireia2
La padrina del projecte 'Fruititour' és la nedadora olímpica Mireia Belmonte.
Els catalans suspenem en el consum de fruites, verdures i hortalisses

Tot i la riquesa agrícola i gastronòmica de les nostres contrades, Catalunya suspèn en el consum de fruites, verdures i hortalisses. Així ho constata l'estudi de l'empresa Lidl '5 al dia', que va ser presentat el passat dimarts 13 de setembre a Barcelona.

Segons aquest, només el 7% de la població adulta catalana consumeix les cinc racions d’aquests aliments recomanades pels experts, una xifra que se situa per sota de la mitjana estatal (11%). Aquesta mitjana, desgranada per demarcacions, situa el consum de Lleida i Barcelona a un 9%, i el Tarragona i Girona a només un 4%.

L’estudi ‘5 al dia’ evidencia que encara queda molt treball per fer al país per promoure la bona alimentació

El 61% dels enquestats, però, afirmen haver augmentat el seu consum de fruites i verdures en els darrers 5 anys, tot i que aquest es suposa l’ingesta d’una mitjana de 1,3 peces de fruita fresca i una ració de verdures i hortalisses al dia.

Arran dels resultats obtinguts, Lidl ha impulsat la iniciativa ‘Fruititour’, que recorrerà 70 ciutats espanyoles, des d’ara i fins a finals d’any, amb l’objectiu de conscienciar a petits i grans de la importància del consum d’aquests productes a diari per mantenir la nostra salut.

Els catalans suspenem en el consum de fruites, verdures i hortalisses
comentaris