Linde presenta les noves solucions d'automatització de magatzems Linde Robotics

Linde Material Handling Ibérica convoca el III Linde Safety Open Day, amb un Simpòsium específic sobre Seguretat Laboral de carretons elevadors.

Els guanyadors territorials del Concurs Tallers A. Miquel
photo_camera Els guanyadors territorials del Concurs Tallers A. Miquel

Linde Material Handling Ibérica, convoca aquest dijous la tercera edició de la Copa Nacional de conductors de carretons elevadors, una competició que comptarà un any més amb representació lleidatana. Un concurs que la firma emmarca en el tercer Linde Safety Open Day, una iniciativa que té com a objectiu presentar als professionals les novetats tecnològiques, així com espais debat sobre processos logístics i seguretat laboral.

Copa Nacional Linde 2014Pel que fa a la Copa Nacional de conductors de carretons elevadors, les instal·lacions del Camp Nou seran l'escenari de la competició, que reunirà a representants de tot el territori Espanyol, entre els quals es trobaran els lleidatans Marian Cristian Icleanu, Joel Segura i Adrià Barrufet, guanyadors de la territorial organitzada pel concessionari Tallers A. Miquel de Sidamon. Els lleidatans miraran de classificar-se per la final internacional que tindrà lloc a la ciutat alemanya d'Aschaffenburg a finals de setembre. Com a novetat aquest any, Linde Material Handling Ibérica ha incorporat proves individuals, que pretenen trobar els tres millors conductors del país.

El Linde Safety Open Day que tindrà lloc de les 9 del matí a les 6 de la tarda, també oferirà el segon Simpósium sobre Seguretat Laboral de carretons Elevadors, en el que experts internacionals exposaran els seus punts de vista i estudis sobre temes vinculats amb la seguretat i la sostenibilitat dels carretons elevadors.

Però possiblement l'àrea més esperada i apreciada pels professionals que assisteixen al Linde Safety Open Day, es la presentació de les novetats de la marca alemanya, com serà en aquest cas la de Linde Robotics, una nova solució automatitzada de darrera generació de la companyia ha desenvolupat de la mà de l'empresa Balyo.

Linde Robotics by Balyo.La implementació de solucions d'emmagatzematge robotitzades resulta especialment idònia per a operaris que realitzen manipulacions de baix valor afegit, en processos repetitius i de llarga distància. Els avantatges de la logística robotitzada es rendibilitzen encara més quan, a més de les condicions anteriors, els carretons s'utilitzen en operacions de dues o més torns. Alguns d'aquests avantatges són una major transparència de processos i l'increment de productivitat que això genera. La reducció de costos per optimització dels recursos operatius és un altre dels seus potencials.

Un sistema que s'aplica a l'apilador L-MATIC L HP, que té una capacitat de càrrega d'1,2 tones i una acceleració màxima d'1,6 m/s, amb càrrega i sense càrrega. El tractor robotitzat Limiti P-MATIC té una capacitat d'arrossegament de 5 tones i aconsegueix una velocitat màxima de 2 m/s.

A diferència dels sistemes tradicionals d'automatització guiada de vehicles (AGV) o dels carretons industrials automatitzats amb reflectors làser, els carretons robotitzats Linde (amb tecnologia Balyo) no necessiten una infraestructura. Aquests es basen en elements estructurals, com a parets, prestatgeries o columnes. Aquesta solució és més econòmica, fàcil d'instal·lar, i pot acomodar-se fàcilment als canvis en l'entorn. A més, els vehicles poden integrar-se sense problemes a flotes o dissenys de magatzem ja existents, la qual cosa facilita una expansió gradual.

Linde Material Handling, una empresa de KION GROUP AG, és un dels principals fabricants de carretons elevadors i de magatzem en l'àmbit mundial i el líder al mercat europeu. Actualment, a més, empra l'experiència collida després de dècades de desenvolupament i fabricació de sistemes de tracció elèctrica per ajudar als seus clients externs en una àmplia gamma d'aplicacions. Com a empresa internacional, Linde Material Handling gestiona plantes de producció i muntatge en totes les regions importants en l'àmbit mundial i compta amb una xarxa de manteniment i de vendes globals amb centres en més de 100 països. Durant l'any fiscal 2014, Linde Material Handling va proporcionar ocupació a prop de 13.900 persones a tot el món i va generar un volum de vendes anual de 3.077 milions d'euros.

Comentaris