La previsió de vendes de tortells de Reis que ha fet el Gremi de Forners de Lleida és optimista per aquest any i es preveu que pugui arribar a les 200.000 unitats, una xifra similar a la del 2017. Els forners han notat un augment d'encàrrecs per part dels consumidors.
Aquest dimecres, el Gremi ha realitzat un taller d'elaboració del tradicional tortell amb voluntaris i usuaris del menjador social de la Fundació Jericó. D'aquesta manera, el Gremi ha volgut fer arribar la tradició i aquest producte a persones que per la seva situació social no tindrien l'oportunitat de menjar-lo.
La setmana passada, el Gremi de Forners de les Terres de Lleida i el Gremi de Pastisseria de Lleida van voler reivindicar conjuntament el producte artesanal i el consum de tortells de reis artesans en detriment d'aquells que elabora la gran indústria. Els forners i pastissers van advertir de la ''baixa qualitat'' i de ''l'abús'' d'additius que conté el tortell industrial en comparació amb els artesans, ''elaborats diàriament i amb matèria prima de qualitat i de proximitat''. I és que en els darrers anys, els tortells industrials han anat guanyant quota de mercat i actualment les seves vendes representen entren del 40% dels tortells de reis que es venen a Catalunya, mentre la resta són elaborats per forns i pastisseries tradicionals.