Els forners de Lleida preveuen vendre uns 200.000 tortells de Reis

El tradicional tortell de reis en les pastisseries del territori Interior
photo_camera El tradicional tortell de reis en les pastisseries del territori

La previsió de vendes de tortells de Reis que ha fet el Gremi de Forners de Lleida és optimista per aquest any i es preveu que pugui arribar a les 200.000 unitats, una xifra similar a la del 2017. Els forners han notat un augment d'encàrrecs per part dels consumidors.

El tradicional tortell de reis en les pastisseries del territori 1Aquest dimecres, el Gremi ha realitzat un taller d'elaboració del tradicional tortell amb voluntaris i usuaris del menjador social de la Fundació Jericó. D'aquesta manera, el Gremi ha volgut fer arribar la tradició i aquest producte a persones que per la seva situació social no tindrien l'oportunitat de menjar-lo.

La setmana passada, el Gremi de Forners de les Terres de Lleida i el Gremi de Pastisseria de Lleida van voler reivindicar conjuntament el  producte artesanal i el consum de tortells de reis artesans en detriment d'aquells que elabora la gran indústria. Els forners i pastissers van advertir de la ''baixa qualitat'' i de ''l'abús'' d'additius que conté el tortell industrial en comparació amb els artesans, ''elaborats diàriament i amb matèria prima de qualitat i de proximitat''. I és que en els darrers anys, els tortells industrials han anat guanyant quota de mercat i actualment les seves vendes representen entren del 40% dels tortells de reis que es venen a Catalunya, mentre la resta són elaborats per forns i pastisseries tradicionals.

Comentaris