01.12.2022 |
Territoris.cat

Els lleidatans Petit de cal Eril, pugen la temperatura del Primavera Sound

Mogwai Bacardi Live Primavera Sound - Sergio Albert
Mogwai Bacardi Live Primavera Sound - Sergio Albert
Els lleidatans Petit de cal Eril, pugen la temperatura del Primavera Sound

La tarda de divendres va començar amb el concert d'El Petit de cal Eril, un grup de terres lleidatanes. Els de Guissona van actuar a l'escenari Ray Ban amb un repertori de cançons del seu darrer treball La Força . El folk intimista i experimental d'en Joan Ponts va saber connectar amb el públic fidel que s'havia begut el senderi però no va perdre el Nord sota el Sol de justícia d'aquella hora. Suportar la calor va valdre la pena.

Quan el Sol ja minvava i al mateix escenari, va aparèixer Sampha, un dels artistes que creava més expectació aquest any. El músic londinenc va anar omplint l'espai de seguidors i altres encuriosits que esperaven amb candeletes el seu treball sofisticat. Sampha és considerat un dels referents del neosoul contemporani i la seva cita amb el Primavera va ser un èxit. 

A la mateixa hora que Sampha l'organització ja havia anunciat una nova sorpresa amb el nou format Unexpected Primavera. Es tractava de Mogwai, que venien a presentar en primícia mundial el seu nou àlbum Every Country's Sun. L'escenari Bacardí Live Stage es va quedar petit davant la gran assistència de fans del grup escocès.

Talaboman Primavera Sound - Eric PamiesA les 23:00h, el públic esperava el gran debut d'un dels caps de cartell del festival. The XX van oferir un directe molt ben treballat amb un setlist a base d'himnes dels seus 3 discs: XX, Coexist i I See You. Aquest últim és l'últim treball de la formació britànica i venien a Barcelona a presentar-lo. Els 3 músics van agrair molt la connexió que van sentir amb els seus fidels i el fet de poder tornar de nou al Primavera Sound i a la nostra capital. Un concert per emmarcar.

Jamie XX, component de l'anterior grup, va actuar una hora després en el mateix escenari presentant In Colour. Jamie Smith és considerat un dels genis de l'electrònica actual i a més és un productor de renom que enguany ha estat nominat als premis Grammy. La seva actuació ja entrada la matinada va fer que la gent no pogués parar de ballar i en aquell moment ningú va tenir en compte la baixa a darrera hora del nordamericà Frank Ocean. 

A la mateixa hora però en un altre escenari es presentaven els belgues Front 242 un grup que no necessita referències ja que és un dels pioners en l'electrònica industrial del moviment EBM.

La tercera jornada del Primavera tancava amb Talaboman, un experiment musical que neix de la unió de dos dels grans talents de la música de ball contemporània: el barceloní John Talabot i el suec Axel Boman. Aquest projecte es va adaptar a les necessitats dels seus seguidors quan el Sol tornava a sortir pel port del Fòrum després d'una gran i intensa nit.

Els lleidatans Petit de cal Eril, pugen la temperatura del Primavera Sound
comentaris