18.06.2021 |
Territoris.cat

Els productors de fruita dolça de Lleida, cami de Barcelona

Una setantena de productors participen amb cotxes i furgonetes en la mobilització, que els durà fins a la seu de la Comissió Europea a la capital catalana

Imatge de la marxa lenta de pagesos circulant pel carril dret de l'A-2 a Lleida en sentit Barcelona. Imatge del 7 d'agost del 2017. (Horitzontal)
Marxa lenta de pagesos circulant pel carril dret de l'A-2 a Lleida en sentit Barcelona
Els productors de fruita dolça de Lleida, cami de Barcelona

Una quarantena de vehicles, entre cotxes i furgonetes, han sortit cap a les 7.15 hores des d'Alcarràs (Segrià) en marxa lenta per l'autovia A-2 per dirigir-se fins a la seu de la Comissió Europea a Barcelona, on preveuen arribar a mig matí per reunir-se amb el director de l'oficina de la CE a la capital catalana. L'objectiu de la mobilització convocada per la Plataforma en defensa del sector de la fruita i Asaja Lleida és pressionar a Brussel·les per tal que articuli de manera "urgent" mesures contra la crisi de preus de la fruita dolça com ara l'increment de retirades de préssecs i nectarines per afavorir que puguin repuntar els preus que reben els pagesos, ja que actualment es troben per sota dels costos de producció. La protesta, en la qual participen una setantena de productors, no compta amb el suport d'Unió de Pagesos i JARC-COAG tot i que també s'hi han sumat membres d'ambdues organitzacions a títol personal. 

Els vehicles que participen en la marxa lenta fins a Barcelona 1Els productors de fruita dolça porten a terme aquest dilluns una nova acció de protesta per denunciar la crisi de preus que pateix el sector. Una setantena de pagesos en una quarantena de vehicles han sortit a primera hora del matí des d'Alcarràs en marxa lenta per l'autovia A-2, ocupant el carril dret de la via en sentit Barcelona.

Els pagesosos preparen la marxa a BarcelonasL'objectiu de la mobilització, convocada per la Plataforma en defensa del sector de la fruita i Asaja Lleida, és dirigir-se fins a l'oficina de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, davant la qual tenen previst dur a terme una acció de protesta i, posteriorment, reunir-se amb el director de l'oficina de la CE a la capital catalana, Ferran Tarradellas. En la trobada, els pagesos traslladaran al representant comunitari la situació que estan vivint des dels darrers anys, especialment arran del veto rus, els productors pels preus que estan rebent per la fruita dolça, ja que es troben per sota dels costos de producció, fet que no els permet guanyar-se la vida.

Els productors de fruita dolça de Lleida, cami de Barcelona
comentaris