Ensenyament dotarà la demarcació de Lleida amb uns 500 nous docents el curs vinent arran de l'acord amb els sindicats

El departament anuncia també un increment de l'oferta de secundària a la capital del Segrià

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, durant la visita a l'escola Torre Queralt de la ciutat de Lleida. Imatge de l'1 de febrer del 2017. (Horitzontal)
photo_camera La consellera d'Ensenyament durant la visita a l'escola Torre Queralt de la ciutat de Lleida / Foto ACN

El Departament d'Ensenyament dotarà el curs vinent les comarques de Lleida amb uns 500 nous docents, després de la signatura aquest dimarts de l'acord amb els sindicats majoritaris del professorat, que preveu incrementar el cos docent en 5.500 nous treballadors al conjunt del país. La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha remarcat que el departament encara no ha quantificat exactament els nous docents que pertocaran a cada territori i ha deixat clar que no serà un increment lineal, sinó que anirà "en funció de la necessitat i de la complexitat de cada centre". Per la seva banda, el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, ha anunciat que estan treballant per incrementar d'oferta a secundària a la ciutat de Lleida i ha recordat la posada en funcionament el pròxim curs de dos nous instituts de secundària a Alpicat i al barri del Secà de Sant Pere de la ciutat de Lleida.

Meritxell Ruiz ha destacat l'acord assolit amb els sindicats majoritaris del professorat, que permetrà incrementar el cos docent en 5.500 persones el pròxim curs, dels quals entorn d'un 10% correspondran a les comarques de Lleida. Tot i això, ha remarcat que el departament no ha calculat encara quants nous docents faran falta a cada territori i ha deixat clar que l'increment de professorat no es farà de manera lineal –com sí que passarà amb la reducció d'una hora lectiva en tots els centres de primària i secundària- sinó que anirà "en funció de la necessitat i de la complexitat de cada centre" perquè "treballar per l'equitat vol dir donar més recursos allà on més es necessiten". 

Així ho ha exposat la responsable d'Ensenyament durant la visita que ha dut a terme aquest dimecres, acompanyada per l'alcalde Àngel Ros, a la nova escola Torre Queralt de Lleida, que s'ha posat en marxa aquest curs com a resultat de la fusió de les escoles Terres de Ponent i Ginesta del barri del Secà de Sant Pere de la capital del Segrià. La consellera ha remarcat que el projecte de l'escola sorgit de la fusió dels dos centres educatius "posa de manifest que han construït un projecte molt ben fonamentat a nivell metodològic i també a nivell de les famílies". "Aquest any ha començat una nova història a Torre de Queralt, amb uns bons fonaments, que no comença de zero sinó amb una experiència de dos projectes que han sabut fer-ne un de sol i que permet donar resposta als reptes de futur", ha afirmat Ruiz.

Més oferta de secundària a la ciutat de Lleida

En relació amb els projectes previstos de nous centres educatius a les comarques de Ponent, Ruiz ha afirmat que s'hi està treballant des dels respectius serveis territorials en funció de les prioritats de cada territori. Així mateix, ha destacat que l'increment del 30% del pressupost que Ensenyament destinarà a inversió enguany "permetrà fer més via en les prioritats que tenim". 

Per la seva banda, el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, ha recordat l'obertura el curs vinent de dos nous instituts de secundària, un dels quals a Alpicat, que permetrà alliberar places de secundària a la capital del Segrià. L'altre es posarà en marxa a l'edifici que ocupava l'escola Ginesta del barri del Secà de Sant Pere de Lleida, aprofitant que el curs vinent quedarà buit arran de la fusió del centre amb l'escola Terres de Ponent que ha comportat la creació de la nova escola Torre Queralt. Tot i això, Cullerés ha avançat que des del departament s'està treballant per incrementar encara més l'oferta de secundària a la ciutat de Lleida, malgrat no n'ha concretat més detalls. D'aquesta manera, "Ensenyament podrà atendre totes les necessitats d'escolarització el curs vinent i dels següents", ha assenyalat. 

La nova escola de Pinyana serà realitat el curs 2019-2020 

El director dels serveis territorials també s'ha referit a la nova escola –que encara no té nom-, que es construirà a les actuals instal·lacions de l'escola de Pinyana de Lleida i que donarà cobertura als alumnes d'aquest centre, que actualment han de fer les classes en barracons, i també als de l'escola de Balàfia. Cullerés ha explicat que en aquests moments s'estan duent a terme els tràmits administratius previs a la licitació del projecte. Un cop enllestits, a continuació es licitarà el projecte constructiu i posteriorment es traurà a licitació l'execució de les obres. Si se segueixen els terminis establerts, la previsió d'Ensenyament és que el nou centre pugui estar enllestit durant el curs 2019-2020. 

Abans de visitar l'escola Torre Queralt de Lleida, Meritxell Ruiz ha inaugurat l'escola Parc del Saladar d'Alcarràs (Segrià), coincidint amb el 10è aniversari del centre. La nova escola –que té 400 alumnes matriculats- ha comptat amb un pressupost de 5 milions d'euros. A la tarda, la consellera d'Ensenyament finalitzarà la seva estada a la plana de Lleida visitant les noves instal·lacions de l'escola La Creu de Torrefarrera (Segrià).

Comentaris