Espectacular arrencada del Primavera Sound amb la sorpresa 'Unexpected'

Arcade Fire en el nou projecte Primavera Unexpected - Eric Pamies
photo_camera Arcade Fire en el nou projecte Primavera Unexpected - Eric Pamies

Ara i res, aquest és el nom del nou disc de Mishima i amb ell es presentaven a l'escenari Ray-Ban del Primavera Sound. Ara bé, la formació liderada per David Carabén, va entrar a escena amb un setlist ple dels grans clàssics. Un viatge per tots els seus discs en català per començar el primer dia de les jornades principals del Primavera. El públic va anar omplint l'espai mentre la tarda esclatava a ritme de Mishima.

David Carabén lidera la banda Mishima que presentava disc al Primavera - Núria RiusEl vespre deixava pas a uns dels clàssics del festival, no pel nom, sinó per la història que hi ha al darrera d'ells: van ser un dels grups cabdals del post-punk dels anys 70. This Is Not This Heat es van presentar a l'escenari Primavera amb un directe que anava creixent, una reivindicació del rock d'avantguarda que no va deixar indiferent a ningú. L'actual duet britànic, acompanyat per la seva nova banda, va encandilar als espectadors amb la construcció progressiva de les seves melodies.

L'Unexpected Primavera és una nova fórmula de sorprendre a l'espectador que ja es troba al recinte, amb la programació secreta d'artistes de talla mundial

Arcade Fire pujaven a l'escenari sorpresa poc després de presenciar el directe d'un prometedor Miguel (un artista d'R&B, funk, electrònica del qui només cal esperar coses bones en un futur). El grup, que està previst que tanqui la tercera nit, es va anticipar i va oferir un espectacular concert per uns quants afortunats. L'Unexpected Primavera és una nova fórmula de sorprendre a l'espectador que ja es troba al recinte, amb la programació secreta d'artistes de talla mundial. Un fet inesperat que es comunica pocs minuts abans de l'inici del directe a través de l'app del festival.

Bon Iver, cap de cartell de la nit, va presentar el seu nou experiment musical. El setlist de la banda capitanejada per Justin Vernon va començar amb totes les cançons el nou treball: 22, A Million. Una cançó darrera l'altra van deixar veure aquest seguit de samplers, sintetitzadors, vocoders amb els que s'ha anat configurant aquesta nova reinvenció musical dels de Wisconsin. El públic, atent a la posada en escena, va poder gaudir en darrera instància dels grans èxits d'un grup molt esperat en el si del festival. El tancament amb Skinny Love serà un dels moments més recordats del festival.

L'orfebreria de l'electrònica i l'experimentació musical va sonar de matinada a l'escenari Heineken. L'irlandès Aphex Twin va presentar el seu espectacle: un exemple de la música electrònica contemporània en correspondència amb un joc visual molt elaborat.

Per últim, i d'entre la quasi setantena d'actuacions diàries, destaquem a Solange, qui repetia al Primavera Sound fent gala d'una exquisita veu. Una veu que va començar amb la formació Destiny's Child, on compartia escena amb la seva germana Beyoncé. A Seat At The Table es va rebre entre el públic com el que és: un autèntic èxit.

Comentaris