09.12.2022 |
Territoris.cat

La fàbrica de cuines HUBELSA la primera firma lleidatana a exportar a Àfrica

La fàbrica de cuines HUBELSA la primera firma lleidatana a exportar a Àfrica

L'empresa fabricant de cuines lleidatana Hubelsa celebra enguany 35 anys i per tal de commemorar aquesta trajectòria, va iniciar una campanya amb un descompte del 35% als clients que adquirien els seus productes durant els últims 35 dies laborables de l'any. Per comunicar l'efemèride, van realitzar un vídeo que es va penjar en les xarxes socials i que ja ha arribat a les 30.000 visualitzacions. Al vídeo, Marc Banzo, que forma part de la tercera generació de la companyia, explica de forma divertida què és Hubelsa i la seva vinculació amb la ciutat de Lleida.

La saga dels Manzo impulsors de la companyia Hubelsa text​Després de tres dècades i mitja, s'incorpora a l'empresa la tercera generació, liderada pel Marc Banzo, fill d'Àlex Banzo, qui gestiona un equip humà de catorze persones. La companyia es centra en la digitalització i amplia la distribució, comercialitzant cuines per les quatre demarcacions catalanes.

Un 10% de la producció es destina a l'exportació, en aquest segment l'empresa ha trobat un important mercat en el continent africà, on trasllada els seus productes per via marítima

Hubelsa arrenca la trajectòria l'any 1982, quan els germans Àlex i Josep Maria Banzo fan un pas endavant al negoci que havia començat el seu pare (propietari de dues botigues que venien electrodomèstics i cuines). Gràcies als seus coneixements en els mobles de cuina i el manteniment elèctric, Hubelsa neix amb l'aspiració d'integrar verticalment el procés de fabricació. A la dècada dels 90, Hubelsa construeix la seva fàbrica en un recinte de 10.000 metres quadrats als afores de Lleida.

Des de mitjans de la dècada dels 90 fins al 2003, Hubelsa es consolida en el segment de la cuina destinada a la construcció, arribant a instal·lar 3.000 cuines anuals. La companyia es converteix en líder a Lleida en el sector de la importació de cuines de gamma alta

Després dels Jocs Olímpics de Barcelona i la crisi de la construcció, Hubelsa s'adapta de nou al mercat i enfoca la seva activitat a la reforma dels particulars. En aquell moment, obre la botiga Okya, especialitzada en cuines d'importació alemanyes i italianes i crea una segona marca de fabricació pròpia.

A partir de 2007, Hubelsa torna a la distribució i inicia el camí de l'exportació. Fa dos anys, la firma reorienta la marca Okya i la dirigeix a la distribució a botigues especialitzades.

La fàbrica de cuines HUBELSA la primera firma lleidatana a exportar a Àfrica
comentaris