05.08.2021 |

FCAC s’adhereix al manifest a favor de la Cuina Catalana, Patrimoni de la Humanitat

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'ha adherit al manifest de recolzament a la campanya Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat, per la candidatura de 2013. Una iniciativa que promou la Fundació Institut Català de la Cuina (FICC) amb el suport de la Generalitat de Catalunya.
Presentació de la campanya amb el conseller d'Agricultura Josep M. Pelegrí.
FCAC s’adhereix al manifest a favor de la Cuina Catalana, Patrimoni de la Humanitat

Pel president de la FCAC, Josep Pere Colat,

la cuina catalana és un dels nostres senyals d’identitat, amb una llarga tradició històrica i uns trets que la fan única al món.

Per això, creiem que hauria d’esdevenir un referent arreu i que aquest fet hauria de contribuir a donar a conèixer la qualitat dels productes alimentaris de proximitat que històricament han servit de base a aquesta cuina”.

 En aquest sentit, Colat destaca que “el sector agroalimentari català tenim un paper decisiu en la qualitat de la cuina catalana, ja que elaborem una matèria primera amb un alt valor afegit. A més, molts dels plats tradicionals catalans –com les calçotades, la cassola de tros, la clotxa, el menjar blanc, els fesols, el trinxat..- troben el seu origen en l’entorn agrícola i rural”.

 La FCAC entén que el reconeixement mundial de la identitat culinària catalana tindria el valor no només de preservar aquest patrimoni del país, sinó també contribuiria a dinamitzar l’economia del sector cooperatiu agroalimentari, que aporta prop del 40% dela Producció Final Agràriade Catalunya.

FCAC s’adhereix al manifest a favor de la Cuina Catalana, Patrimoni de la Humanitat
comentaris