19.08.2022 |
Territoris.cat

Fiscalia no es creu la versió d'un acusat d'abús sexual a Juneda i en demana sis anys de presó

Judici Juneda interior
Imatge de l'acusat durant el judici a l'Audiència de Lleida
Fiscalia no es creu la versió d'un acusat d'abús sexual a Juneda i en demana sis anys de presó

Una dona de 29 anys amb una discapacitat intel·lectual del 65% ha relatat que un home va abusar sexualment d'ella en una casa abandonada als afores de Juneda. Els psicòlegs que la van atendre consideren que la seva versió és creïble perquè, entre d'altres coses, és incapaç de mantenir una mentida ja que, segons diuen, té la mentalitat d'una nena d'uns tres o quatre anys. A més, han explicat que es tractaria d'una persona vulnerable i manipulable. Els fets van tenir lloc el 12 de març de 2017. Segons la fiscalia, es van trobar al bar de jubilats del municipi i allà, l'home, aprofitant la discapacitat de la dona, la va convèncer perquè anés a amb ell i va abusar d'ella. La dona ha explicat, a través d'una declaració enregistrada amb un psicòleg, que va existir penetració i sexe oral cap a ell i ha relatat els detalls dels abusos amb un vocabulari bàsic. També ha dit que l'acusat li va donar després cinc euros. L'acusat, en canvi, ha explicat no la va obligar a fer-li res a ell i que va ser ella qui li va dir que anés amb ell i li va proposar mantenir relacions sexuals, però ha dit que van ser consentides i sense penetració. 

Els psicòlegs han assegurat que la seva discapacitat és perfectament detectable a primera vista, i l'acusat ha dit que sabia que estava en un centre però que no sabia quin grau de discapacitat tenia

Els metges que la van reconèixer han dit que no van trobar lesions als genitals tot i que han explicat que el reconeixement físic se li va fer 48 hores després dels fets i no descartaven que, en el cas que hi haguessin hagut petites ferides, aquestes haguessin cicatritzat. Tampoc van trobar restes seminals als genitals de la noia però la fiscalia ha recordat que, segons la declaració de la noia, l'acusat va ejacular durant la fel·lació. 

Per la fiscalia la versió de l'acusat no se sosté i en canvi considera que ha quedat acreditat que la versió de la víctima és creïble

Els doctors també han declarat que el retard mental que pateix és entre moderat i greu i que és evident. Han afegit que la noia té limitades les seves capacitats per prendre decisions, també en l'àmbit sexual, i que és molt vulnerable en situacions de risc. 


Per la fiscalia la versió de l'acusat no se sosté i en canvi considera que ha quedat acreditat que la versió de la víctima és creïble. Demana que se li imposin sis anys de presó per un delicte d'abusos sexuals, sis anys més de llibertat vigilada i que se li prohibeixi acostar-se ni comunicar-se amb la noia durant deu anys.

Fiscalia no es creu la versió d'un acusat d'abús sexual a Juneda i en demana sis anys de presó
comentaris