Foment inicia les obres de la rotonda de Margalef a la N-240

L'actuació contempla la substitució de la intersecció existent, en forma de glorieta partida, per una de completa per reduir la velocitat en un punt que registra un trànsit de 10.000 vehicles diaris

Inici Obres Margalef interior
photo_camera La subdelegada del Govern amb els alcaldes de Torregrossa i Puigverd de Lleida i el Cap de Carreteres a Lleida

El Ministeri de Foment ha iniciat aquest dilluns, les obres del projecte Seguretat vial. Millora d'interseccions i reordenació d'accessos. Carretera N-240. P.K. 78 + 950. Intersecció de Margalef, al terme municipal de Torregrossa.

L'actuació contempla la substitució de la intersecció existent, que té forma de glorieta partida i en la que el trànsit que circula per la carretera N-240 té prioritat, per una glorieta completa que reduirà la velocitat de pas dels vehicles. Tot això amb la finalitat de millorar la seguretat viària en un punt de la carretera N-240 pel qual circulen diàriament 10.000 vehicles, dels quals un 20% són vehicles pesats. El cost de l'obra serà de 619.399 euros i un termini d'execució aproximat de 6 mesos.

El 20% del trànsit diari en aquest punt és de vehicles pesats

La subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, ha visitat les obres, acompanyada per l'alcalde de Torregrossa, Josep Maria Puig, i el de Puigverd de Lleida, Benjamí Bosch, i han escoltat les explicacions del Cap de la Unitat de Carreteres a Lleida del Ministeri de Foment sobre com es desenvoluparan les obres, així com les interferències que implicaran en relació al tràfic diari.

Actualment, en el punt quilomètric 78 + 950 de la carretera N-240 de Tarragona a Osca hi ha una intersecció en forma de glorieta partida que permet accedir a la carretera local LV-7022 que es dirigeix ​​a Puigverd de Lleida i a la carretera municipal d'accés a Torregrossa.Inici Obres Margalef 2 texte

El projecte preveu transformar la intersecció actual en una glorieta tancada, amb un radi interior de 15 m, una amplada de calçada anular de 10 m per a albergar dos carrils de 5 m, vorals de 0,5 m i voreres d'1,5 m. Els vials que connecten amb la glorieta tindran 4 m d'amplada de calçada en les entrades i 5 m a les sortides. A més serà necessari modificar el traçat de la carretera LV-7022 amb la finalitat de millorar l'angle d'accés a la glorieta.

La glorieta i els vials que accedeixen comptaran amb un nou enllumenat que substituirà l'existent. L'actuació es completa amb la instal·lació de la nova senyalització, abalisament i barreres de seguretat.

Els alcaldes van reivindicar aquesta obra el 2012 i Foment es va comprometre en funció de la disponibilitat pressupostària

La reivindicació d'aquest projecte es remunta al novembre de 2012, quan els alcaldes van traslladar a la subdelegada la necessitat de construcció d'aquestes rotondes per millorar la seguretat viària, preocupació que Inma Manso va traslladar a la ministra de Foment, Ana Pastor, qui es va comprometre a dur a terme la seva execució en funció de la disponibilitat pressupostària del Ministeri. 

A l'abril de 2013, Inma Manso va comunicar als alcaldes de l'N-240 el compromís de Foment per a la construcció de la rotonda de Margalef, així com la instal·lació de tres semàfors intermitents de funcionament continu en els altres tres punts de l'N-240 al seu pas per Juneda on estava prevista la construcció de rotondes amb l'objectiu  d'alertar als conductors de la proximitat d'una cruïlla.

Manso diu que confia que després de finalitzar aquesta rotonda, el Ministeri pugui executar les altres tres

En la seva visita d'aquest dilluns a les obres, la subdelegada ha explicat que "aquesta rotonda, juntament amb altres tres rotondes més a l'N-240, han estat pactades amb el territori. Així mateix, Manso ha agraït als alcaldes la confiança que van dipositar en ella per a dur a terme el que avui és una realitat i confia que després de finalitzar aquesta rotonda, el Ministeri pugui executar les altres tres.

Comentaris